fbpx

Ποτέ μην αμφιβάλλεις για τη δύναμή σου, όταν μετά από όσα έχεις περάσει, συνεχίζεις να χαμογελάς!


Συχνά πιάνεις τον εαυτό σου να απογοητευέται που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες. Τα ρίχνεις σ’ εσένα επειδή κάτι κατάφερε να σε λυγίσει. Εύχεσαι να είχες πιο πολλά κότσια στη ζωή σου. Κι όμως, όσο κι αν δεν πιστεύεις στη δύναμή σου, αυτή είναι εκεί για σένα.

Ήταν εκεί σήμερα το πρωί που ξύπνησες, παρά τη δύσκολη χθεσινή σου μέρα. Άκουσες το ξυπνητήρι να χτυπά κι όμως σηκώθηκες από το κρεβάτι, όταν το μόνο που ήθελες ήταν απλώς να πατήσεις το snooze και να γυρίσεις πλευρό.

Σε καθετί που κάνεις, δίνεις πάντα όλο σου το «είναι». Ακόμη κι αν γνωρίζεις ότι δεν πρόκειται να επιβραβευθείς γι’ αυτό, ακόμη κι αν δεν είναι κανείς μπροστά εκείνη την ώρα για να δει πόσο σκληρά δούλεψες και τις θυσίες που έκανες για να τα καταφέρεις και να σου δώσει στο τέλος συγχαρητήρια. Γιατί όλα τα κάνεις για το δικό σου καλό, για τη δική σου εξέλιξη.

Θέλεις να κάνεις περήφανη ΕΣΕΝΑ αδιαφορώντας για το τι σκέφτονται οι άλλοι. 

Σκέψου μόνο πόσα εμπόδια έχεις αντιμετωπίσει μέχρι τώρα επιτυχώς και ακόμα χαμογελάς και θα καταλάβεις πόσο δυνατή είσαι. Ξεπέρασες ένα δύσκολο χωρισμό. Συναναστράφηκες με ανθρώπους που δεν άντεχες το χαρακτήρα τους, όμως οι περιστάσεις το απαιτούσαν. Αυτοσχεδίασες νέους τρόπους επιβίωσης σε αυτόν τον σκληρό κόσμο και ποτέ δεν εγκατέλειψες την ελπίδα σου.

Είσαι δυνατή, γιατί σε αγαπάς και σε αποδέχεσαι, ακόμα κι όταν όλοι γύρω σου πασχίζουν να σε αλλάξουν. Ναι, πάντα θα προσπαθούν να το κάνουν, αλλά εσύ μένεις αγέρωχη! Δε δίνεις δεκάρα για τα πρότυπα ομορφιάς και τους ρόλους που προωθεί η κοινωνία, μιας και ξέρεις ποια είσαι και τι μπορείς να καταφέρεις, χωρίς να μπαίνεις σε κουτάκια. Κι όσοι σε αμφισβήτησαν, θα συνειδητοποιήσουν πόσο λάθος έκαναν. Και μάλιστα σύντομα.

Είσαι δυνατή, γιατί εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, πιστεύεις στο χαρακτήρα σου και βασίζεσαι στις δυνατότητές σου. Στέκεσαι στο ύψος σου. Υπερασπίζεσαι την ανεξαρτησία σου, ακόμη και αν κάποιοι προσπαθούν να στην κλέψουν. Νιώθεις όμορφα μόνη σου, γιατί δεν χρειάζεται κανείς να σου υποδείξει τι σημαίνει ευτυχία. Απολαμβάνεις να είσαι μόνη σου, να είσαι εσύ!

Eίσαι δυνατή, γιατί σκέφτεσαι πριν μιλήσεις και δεν αφήνεις το συναίσθημα να σε κυριεύσει. Υπερασπίζεσαι τη γνώμη σου και τα «πιστεύω» σου, χωρίς να στέκεσαι σιωπηλή σε αυτό που οι άλλοι σου επιβάλλουν. Έχεις καταλάβει πλέον τι αξίζεις και δε συμβιβάζεσαι ποτέ με κάτι λιγότερο στην καριέρα σου, στις σχέσεις σου, στον έρωτα. Σε θαυμάζουν, εμπνέεις τους άλλους και όλοι σε εμπιστεύονται.

Είσαι δυνατή, γιατί δεν επιτρέπεις να σε προσβάλλουν. Δε δίνεις δεκάρα για τους όποιους χαρακτηρισμούς ακολουθήσουν την προσπάθειά σου να βάλεις κάποιον στη θέση του. Κρίνουν την εμφάνισή σου και το ύφος σου, επειδή νιώθεις άνετα με το σώμα σου και αδιαφορείς για τα λεγόμενα όσων σε ζηλεύουν! 

Είσαι δυνατή, γιατί βγαίνεις εκεί έξω ακόμα και τις μέρες που απλά θες να τα παρατήσεις. Είσαι αποφασιστική, ακόμα κι αν το άγχος και η θλίψη κάποιες φορές σε καταβάλλουν. Παίρνεις βαθιές ανάσες, χαμογελάς και ακολουθείς τον δρόμο σου. Η ζωή είναι δύσκολη αλλά εσύ είσαι ακόμα εδώ και παλεύεις. 

Συνέχισε έτσι, αξίζεις πολλά.


Photo by KAL VISUALS on Unsplash

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET