ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πόσο καιρό πρέπει να στέλνετε μηνύματα μεταξύ σας προτού βγείτε ραντεβού; Οι ειδικοί απαντούν!

Αν έχεις δει λίγα επεισόδια από το Catfish, μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικά είναι τα μηνύματα που στέλνετε με κάποιον που σε ενδιαφέρει! Οι γραπτές συνομιλίες δημιουργούν ένα στενό δέσιμο με το άτομο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της οθόνης και ενδεχομένως να κομπλάρεις να συναντηθείτε από κοντά, διότι έχεις υψηλές προσδοκίες γι’ αυτόν που […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

11 Ιουνίου, 2018

Αν έχεις δει λίγα επεισόδια από το Catfish, μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικά είναι τα μηνύματα που στέλνετε με κάποιον που σε ενδιαφέρει! Οι γραπτές συνομιλίες δημιουργούν ένα στενό δέσιμο με το άτομο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της οθόνης και ενδεχομένως να κομπλάρεις να συναντηθείτε από κοντά, διότι έχεις υψηλές προσδοκίες γι’ αυτόν που πρόκειται να συναντήσεις.

Επομένως, γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:

Πόσο καιρό πρέπει να στέλνετε μηνύματα μεταξύ σας προτού βγείτε το πρώτο ραντεβού; Eίναι προτιμότερο να συναντηθείτε το συντομότερο δυνατόν ή καλό θα ήταν να το πάτε σιγά-σιγά, για να γνωριστείτε καλύτερα μεταξύ σας; 

Προκειμένου να σε βοηθήσω να καταλάβεις πότε είναι η σωστή χρονική στιγμή να βρεθείτε από κοντά, έψαξα και βρήκα τι λένε οι ειδικοί, εκείνοι δηλαδή που ασχολούνται με το online dating. Οι συγκεκριμένοι λοιπόν θεωρούν πως το χρονικό διάστημα του να μιλάτε μέσω μηνυμάτων μέχρι να βρεθείτε από κοντά είναι πολύ μικρότερο από όσο νομίζεις. 

Πόσο καιρό πρέπει να στέλνετε μηνύματα προτού βρεθείτε από κοντά; 

Μπορεί εσύ να πιστεύεις πως το μεταβατικό βήμα από τον ψηφιακό κόσμο στον πραγματικό, θα πρέπει να γίνει με αργούς ρυθμούς για να γνωρίσεις καλύτερα το άλλο άτομο, προτού βρεθείτε από κοντά, πολλές φορές όμως, η συνάντηση αυτή μπορεί να μην πάει και τόσο καλά. Κι αυτό γιατί είτε δεν έχετε κάτι άλλο να συζητήσετε επειδή τα έχετε πει όλα από μηνύματα, είτε γιατί κοιτάς συνεχώς το ρολόι σου για να φύγεις, αφού τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενες!

Σύμφωνα όμως, με τους ειδικούς, «η σωστή στιγμή να βγεις με κάποιον κυμαίνεται μεταξύ δύο έως τριών ημερών από την στιγμή που αρχίσετε να μιλάτε. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι αρκετό για να νιώσεις ασφάλεια και για να μη βαρεθείς τον άλλον. Kαλό θα ήταν λοιπόν, να τον γνωρίσεις το συντομότερο δυνατό, γιατί ενδέχεται να είστε από αυτούς που έχουν χημεία διαδικτυακά και από κοντά… το απόλυτο τίποτα.»

Από ότι φαίνεται ισχύει πως όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο: 

«Σκοπός είναι να κρατήσεις τον άλλον μέσα από τα μηνύματα σε αγωνία, έχοντας παιχνιδιάρικο ύφος, πριν την πρώτη συνάντηση. Γιατί; Πολλές φορές, τα γραπτά μηνύματα δημιουργούν μια ψεύτικη οικειότητα, αφού μοιράζεσαι μαζί του πράγματα για τη ζωή σου, που από κοντά ούτε που θα τα ξεστόμιζες.»

Κατά τη γνώμη μου, όσο περισσότερο μιλάτε σε μηνύματα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να γνωριστείτε από κοντά.

«Οι singles, πολλές φορές μιλούν στο chat με διάφορους και μετά από κάποιες μέρες χάνεται ο ενθουσιασμός τους να γνωριστούν από κοντά και βρίσκουν τον επόμενο υποψήφιο. Η ψηφιακή συνομιλία είναι απλώς φλερτ και όχι το μέσο να γνωρίσεις το χαρακτήρα του άλλου. Είναι ένα ρίσκο οι ιντερνετικές συνομιλίες, αλλά και μια εικονική ψευδαίσθηση πως είστε κατά κάποιον τρόπο σε σχέση.»

Τι πρέπει να γνωρίζεις για εκείνον πριν βγείτε; 

Aν μιλάτε για περίπου μια εβδομάδα, πόσα πράγματα πρέπει να προσπαθήσεις να μάθεις γι’ αυτόν τον άνθρωπο πριν βγείτε ραντεβού; Εσύ ίσως να θεωρείς πως όσο περισσότερα γνωρίζεις για την καθημερινότητα του, τον χαρακτήρα του και τις κοινωνικές του σχέσεις, τόσο το καλύτερο. Η ειδικός διαφωνεί κάθετα, καθώς πιστεύει πως «για να μη βαρεθείτε ο ένας τον άλλον, καλύτερα να περιοριστείτε σε κοινά ενδιαφέροντα και πάθη. Ρώτα τον για τα μέρη που έχει ταξιδέψει, τη μουσική που ακούει, πού του αρέσει να βγαίνει, τα οποία αποτελούν εύκολα και ελαφριά θέματα συζήτησης».

Παρά την αίσθηση που έχεις πως το chat είναι ένα μέσο γνωριμίας, η ίδια προειδοποιεί πως «Δεν μπορείς να γνωρίσεις κάποιον αποκλειστικά και κατά τρόπο ουσιαστικό μέσω μηνυμάτων». Έτσι, αντί να προσπαθήσεις να μάθεις την ιστορία της ζωής του, συμβουλεύει: «Κράτα τα μηνύματα ως ένα εργαλείο φλερτ, για να στείλετε ένα όμορφο πρωινό ή γλυκό βραδινό μήνυμα, αλλά μην πάρει τη θέση της άμεσης γνωριμίας, γιατί η φυσική χημεία και η συζήτηση κοιτάζοντας τον άλλον στα μάτια, θα σου επιτρέψει να ανοίξεις την καρδιά σου και να κάνετε μια ουσιαστική σχέση». 

Το μόνο που χρειάζεται να καταλάβεις από το chat είναι αν το άτομο αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον για σένα, προκειμένου να βρεθείτε από κοντά.

Άλλωστε δε θα ήταν άσχημο να σπαταλάτε και οι δύο το χρόνο σας στα μηνύματα και να ανακαλύψετε πως από κοντά δεν έχετε καμία χημεία; 

Πρέπει να μιλήσετε στο τηλέφωνο ή με κάμερα πριν βγείτε ραντεβού; 

Tα θέματα που θα αναπτύξετε μέσω μηνυμάτων είναι αρκετά περιορισμένα, γι’ αυτό θα πρέπει να βρεις και άλλους τρόπους επικοινωνίας, όπως είναι το τηλέφωνο και η κάμερα! Αυτό συνάμα θα συμβάλλει στο να νιώσεις ασφάλεια απέναντι στον άλλον και να καταλάβεις πιο γρήγορα αν θέλεις να συναντηθείτε από κοντά ή όχι.

Η ειδικός θεωρεί πως «η τηλεφωνική συνομιλία είναι ένας καλός τρόπος να καταλάβεις αν έχετε χημεία, γιατί θα αλληλεπιδράσετε μεταξύ σας. Δε θα σκέφτεστε τι απαντήσεις θα δώσετε, δε θα προσέχεις την κάθε λέξη. Θα είσαι απλώς ο εαυτός σου και αυτό πρέπει να δει ο άλλος!»

Πώς θα καταλάβεις ότι είσαι έτοιμος/η να συναντηθείτε από κοντά; 

Όπως και να ‘χει, τo σημαντικότερο για να αποφασίσεις να βρεθείτε από κοντά είναι να νιώσεις έτοιμος. Μην προχωρήσεις σε βεβιασμένες κινήσεις, χωρίς να είσαι σίγουρος για την απόφασή σου. Ενδεχομένως, η νευρικότητα που έχεις και μόνο στην ιδέα της συνάντησης να είναι ένα προαίσθημα πως κάτι δεν πάει καλά.

«Έτοιμος είσαι όταν νιώθεις την περιέργεια να γνωρίσεις τον άλλον και πιστεύεις πως πληροί κάποιες από τις προϋποθέσεις για να συνάψετε σχέση.»

Αν περιμένεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εικόνα που θα έχεις σχηματίσει για τον άλλον στο μυαλό σου, το πιο πιθανό να είναι ψεύτικη! 

Είναι πολύ άσχημο να έχεις φτιάξει στο μυαλό σου το χαρακτήρα του άλλου μέσα από τις συνομιλίες που έχετε κάνει στο chat και να καταλήγει να μην είναι αυτό που φανταζόσουν. Θα έχεις ξοδέψει τόσο πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου και θα έχεις μοιραστεί τόσα προσωπικά σου πράγματα, που θα νιώσεις απολύτως προδομένος. Συνεπώς, όσο βρίσκεσαι στην αναμονή, τόσο κινδυνεύεις να απογοητευτείς.

«Αν νιώθεις πως έχετε διαδικτυακή χημεία, γιατί δεν το προσπαθείς; Τι σε εμποδίζει από το να βρεθείτε από κοντά; Προγραμματίστε άμεσα την συνάντησή σας και δες πώς θα αισθανθείς την πρώτη στιγμή που θα τον/την αντικρίσεις».

Άλλωστε, αν δεν το κάνεις εσύ, κάποιος άλλος θα βρεθεί να το κάνει, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να σε περιμένει…

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET