ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς πρέπει να περιποιείσαι το τατουάζ σου το καλοκαίρι; Ένας tattoo artist μας απαντά!

Είτε μικρά είτε μεγάλα, τα τατουάζ χρειάζονται προσοχή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικά το καλοκαίρι.

Δήμητρα Πραντάλου

5 Αυγούστου, 2019

Για κάποιους τα τατουάζ είναι επικίνδυνα, για ορισμένους άλλους αδιάφορα, για πάρα πολλούς όμως πρόκειται για τέχνη.

Κι όπως κάθε έργο, έτσι κι αυτά, θέλουν την προσοχή τους από την ώρα που χαράσσονται στο σώμα και ειδικότερα μέχρι την ώρα που θα εκτεθούν στον ήλιο το καλοκαίρι. Δε νομίζω να θέλεις άλλωστε να ξεθωριάσει το μοναδικό σχέδιό σου; Ναι, έτσι φαντάζομαι κι εγώ!

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, αν έχεις φρεσκοχτυπήσει τατουάζ πάνω σου, καλό θα ήταν να γνωρίζεις τους κανόνες για τη σωστή φροντίδα του. Εάν δεν έχεις ενημερωθεί λοιπόν, τότε εγώ είμαι εδώ για σένα. Για την ακρίβεια, όχι εγώ συγκεκριμένα, μιας και δεν είμαι ειδική, αλλά ο Χρήστος Παπαδάκης.

Ο Χρήστος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το Moth and Rose στο Περιστέρι, στη Θεοφράσου 4.

Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το tattoo το 2010, εργάστηκε τρία χρόνια σε διάφορα στούντιο, ώσπου πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το δικό του «παιδί» και να δουλέψει εκεί. Σήμερα, το Moth and Rose είναι το σπίτι άλλων δύο καλλιτεχνών, του Manu και του Alex Fraser, όπως και της piercer Εύης Φιλίππου.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει (και συνεχίζει) σε international tattoo conventions σε Ευρώπη και ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει πάνω από 50 βραβεία.

Όπως κάθε σωστός tattoo artist, έτσι και ο Χρήστος, ειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο είδος τατουάζ.

Αυτό είναι το traditional American, σε μια εκμοντερνισμένη εκδοχή του με το προσωπικό του στυλ.

https://www.instagram.com/p/By0ONDaoVlL/

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή είμαι άνθρωπος που έχω τατουάζ πάνω μου και ακριβώς επειδή με τρώει η περιέργεια, δε γινόταν να μην ρωτήσω τον Χρήστο για το κατά πόσο επιτρέπεται να χτυπήσει κάποιος τατουάζ το καλοκαίρι πρώτον, και δεύτερον, για το πώς πρέπει να τα προστατευτούμε από τις ακτίνες του ήλιου.

Όπως συνηθίζω να λέω, δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή για να κάνεις τατουάζ, αλλά κατάλληλοι άνθρωποι. Και τι εννοώ με αυτό… Οι πρώτες 20 μέρες είναι πολύ σημαντικές για την σωστή επούλωση. Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του tattoo artist, τότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα ακόμα κι αν το χτυπήσεις 15 Αυγούστου (αν βρεις ανοιχτό studio). Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες επούλωσης, τότε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα ακόμα και τον χειμώνα.

Τώρα, αν είσαι φρέσκος (όπως ανέφερα και παραπάνω) στο κομμάτι τατουάζ ή έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου να χτυπήσεις ένα σύντομα, πρέπει να γνωρίζεις, όπως λέει χαρακτηριστικά κι ο Χρήστος, ότι τις πρώτες 20 ημέρες θα πρέπει να το πλένεις συχνά με χλιαρό νερό και ουδέτερο κρεμοσάπουνο. Στη συνέχεια, αφού τελειώσεις με το πλύσιμο, να προσθέτεις λίγη ποσότητα κρέμας.

Εννοείται, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, επειδή μιλάμε για πληγή στην ουσία, να φοράς πάντα καθαρά ρούχα, να μην κάνεις σολάριουμ και σάουνα, καθώς και να απαρνηθείς το μπάνιο σε θαλάσσα και πισίνα και συγχρόνως την ηλιοθεραπεία.

Ένα άλλο κομμάτι που είναι εξίσου σημαντικό, είναι το μέγεθος του τατουάζ. Εδώ τα πράγματα βέβαια είναι πιο ξεκάθαρα. Είτε μικρό είτε μεγάλο, χρειάζεται προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικά το καλοκαίρι.

«Το καλοκαίρι λοιπόν, αν κατά τη διάρκεια της ημέρας βγαίνουμε έξω και το τατουάζ πρόκειται να εκτεθεί στον ήλιο – ακόμα κι αν δεν πάμε παραλία για μπάνιο – τότε πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Εδώ, πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι δεν είναι όλα τα αντηλιακά ποιοτικά, ενώ ορισμένα μάλιστα δεν είναι καν κατάλληλα. Μια ασφαλής επιλογή πάντως, είναι το αντηλιακό προσώπου ή ακόμα καλύτερα αντηλιακό ειδικό για τατουάζ.»

Λόγω της ζέστης και της υγρασίας, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, γι’αυτό ένα έξτρα tip είναι και η χρήση ενυδατικής κρέμας μετά το ντουζ.

Συμπερασματικά, η πολλή ώρα στον ήλιο πρέπει να αποφευχθεί και η χρήση αντηλιακού και ενυδατικής κρέμας πρέπει να γίνεται με ευλάβεια. Μην ξεχνιέστε παιδιά, αυτό είναι το λάθος.

Αν πάντως κάτι από τα παραπάνω δεν έγινε σαφές, τότε μη διστάσεις να κάνεις σχόλιο κι εγώ θα σου έχω την απάντηση. Βασικά, ο Χρήστος!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Wolt συνεργάζεται με τα Pet City, για να παραγγέλνεις ακόμα και για το κατοικίδιό σου!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα λουλούδια για κάθε ξεχωριστή περίσταση;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

Είναι viral

Το Hawk Tuah girl αποκτά το δικό της reality show μετά τη μεγάλη της επιτυχία ως… meme!

Είναι viral

Είδαμε το live streaming του IShowSpeed στην Ελλάδα και η ετεροντροπή μας ντράπηκε!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Μάθαμε πώς λέγεται το «μαγιό» στα ελληνικά και μάλλον μας αρέσει περισσότερο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET