ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πως θα βρείτε ποιος σας κλέβει Wi-Fi;

Έχει τύχει αρκετές φορές η σύνδεση στο internet που έχουμε στο σπίτι να σέρνεται απίστευτα με αποτέλεσμα να «τρώει» πολύ βρισίδι ο πάροχος μας. Είναι αρκετές οι πιθανότητες όμως για την αργή σύνδεση να μην φταίει ο πάροχος αλλά κάποιος που σας «κλέβει» το wi-fi. Ακόμα κι αν έχετε έχετε τον πιο τρελό κωδικό, υπάρχει […]

Neopolis Team

15 Μαρτίου, 2016

Έχει τύχει αρκετές φορές η σύνδεση στο internet που έχουμε στο σπίτι να σέρνεται απίστευτα με αποτέλεσμα να «τρώει» πολύ βρισίδι ο πάροχος μας. Είναι αρκετές οι πιθανότητες όμως για την αργή σύνδεση να μην φταίει ο πάροχος αλλά κάποιος που σας «κλέβει» το wi-fi. Ακόμα κι αν έχετε έχετε τον πιο τρελό κωδικό, υπάρχει τρόπος να τον βρει κάποιος και να χρησιμοποιήσει τη σύνδεσή σας.

Πως μπορείτε να τον εντοπίσετε όμως; Λύση γι’αυτό το ζήτημα έρχεται να δώσει το digitallife.gr, όπου δημοσίευσε τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να βρείτε αν κάποιος σας κλέβει ίντερνετ.

1. Κάντε Login στο router σας (να σημειώσουμε ότι διαφορετικά routers έχουν διαφορετικά login styles οπότε πρέπει να βρείτε αυτό που αντιστοιχεί στη δική σας συσκευή). Πληκτρολογήστε την IP address του router στο browser address bar κατευθείαν (π.χ. 192.168.0.1 ή 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 – Εάν τα παραπάνω δεν δουλεύουν, μπορείτε να δοκιμάσετε routerlogin.com και θα ανακατευθυνθείτε στο router admin panel σας).

2. Εισάγετε τα administrator username και password.

3. Όταν μπείτε στο Αdmin panel, ψάξτε για menu options όπως είναι τα “Connected devices” ή “Attached devices”.

Εάν βρείτε αυτό το menu, θα μπορέσετε να δείτε τη MAC Address, την IP Address και τοDevice name όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας. Στην εικόνα παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το «Attached devices».

4. Εάν παρατηρήσετε το όνομα κάποιου extra χρήστη ή extra συσκευής, τότε αυτός είναι ο εισβολέας που χρησιμοποιεί το Wi-Fi σας χωρίς την άδειά σας.

Attahched-devices-1-640x119

Πώς θα τον σταματήσετε;

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα για να διασφαλίσετε όσο περισσότερο μπορείτε το δίκτυό σας:

1. αλλάζετε αμέσως τον κωδικό, και θέτετε κάποιον πιο ισχυρό.
2. μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SSID broadcast.
3. για αποτελεσματικότερη λύση μπορείτε να θέσετε ένα φίλτρο που να βασίζεται στην MAC address των συσκευών.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET