ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Σημαντικές πληροφορίες για το τένις που κάθε λάτρης του πιθανόν αγνοεί!

Δεν είναι κρυφό πως ο καθένας έχει το ψώνιο του. Για παράδειγμα, εγώ μετά από 2 χρόνια τένις και 11 χρόνια μπαλέτο, αποφάσισα να πιάσω και πάλι τη ρακέτα μου. Έτσι λοιπόν, μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία, θέλησα να πω μερικά πραγματάκια παραπάνω για το συγκεκριμένο άθλημα, που πιθανόν οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε κι […]

Default avatar

Guest Author

31 Οκτωβρίου, 2015

Δεν είναι κρυφό πως ο καθένας έχει το ψώνιο του. Για παράδειγμα, εγώ μετά από 2 χρόνια τένις και 11 χρόνια μπαλέτο, αποφάσισα να πιάσω και πάλι τη ρακέτα μου. Έτσι λοιπόν, μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία, θέλησα να πω μερικά πραγματάκια παραπάνω για το συγκεκριμένο άθλημα, που πιθανόν οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε κι οι τυχόν συναθλητές μου θα χαρούν να διαβάσουν!

Η αντισφαίριση, γνωστή με την ξενόγλωσση ονομασία τένις είναι ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες για να χτυπήσουν μία κοίλη λαστιχένια σφαίρα που καλύπτεται με χνουδωτό ύφασμα πέρα από ένα δίχτυ στο γήπεδο του αντιπάλου. Με προέλευση την Ευρώπη, προς το τέλος του 19ου αιώνα, η αντισφαίριση διαδόθηκε πρώτα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Η αντισφαίριση συγκαταλέγεται στα Ολυμπιακά αθλήματα και παίζεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, από όλες τις ηλικίες και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με εξαίρεση την υιοθέτηση της παράτασης στη δεκαετία του ’90, οι κανόνες του έχουν παραμείνει εντυπωσιακά αμετάβλητη από το 1890. Μαζί με τα εκατομμύρια παικτών του, εκατομμύρια θεατών παρακολουθούν την αντισφαίριση, ειδικά τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα (Grand Slam) .

Λένε ότι τα χρόνια του Μεσαίωνα σε μερικά μοναστήρια, μοναχοί έπαιζαν ένα άθλημα που θεωρείται ο πρόδρομος του σημερινού τένις. Το πρώτο γυναικείο τουρνουά Αντισφαίρισης διοργανώθηκε το 1887 στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα η αντισφαίριση χρονολογείται από το 1896.

Ακούστε τώρα και κάτι πολύ ενδιαφέρον!

Ο γνωστός αθλητικός ψυχολόγος Glym Roberts τονίζει ότι η υπερβολική σημασία που δίνεται στο αποτέλεσμα κι η μικρή έμφαση στην ορθή εκμάθηση ενός αθλήματος, είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες, εξαιτίας των οποίων οι νεαροί αθλητές δεν απολαμβάνουν την ενασχόλησή τους με το τένις και σταματούν να ασχολούνται με αυτό. Έτσι το 90% των παιδιών μεταξύ 12 – 18 χρονών εγκαταλείπουν την ενεργό αθλητική δράση, όταν αυτή έχει έντονο ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Οι περισσότεροι από αυτούς που εγκαταλείπουν το τένις, έχουν ως κυρίαρχο ή μοναδικό στόχο τους τη νίκη.

Τα γνωρίζατε όλα αυτά καλοί μου τενίστες; Την επόμενη φορά που θα κάνετε ρεβέρ, σκεφτείτε λίγο το θέμα του ανταγωνισμού!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET