ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 πληροφορίες για την στύση που (μάλλον) δε γνώριζες μέχρι τώρα!

Mπορεί να λέγεται και να ακούμε συνεχώς ότι της γυναίκας η καρδιά είναι μία άβυσσος, αλλά δεν είναι μόνο εκείνες που έχουν τέτοια μυστικά. Λάθος μας τα παρουσιάζουν τόσα χρόνια. Και οι άντρες εδώ που τα λέμε, έχουν καλά κρυμμένα μερικά από τα μυστικά τους χωρίς να επιτρέπουν σε κάποια κοπέλα να πλησιάσει λίγο παραπάνω […]

Mademoisex

17 Ιουλίου, 2018

Mπορεί να λέγεται και να ακούμε συνεχώς ότι της γυναίκας η καρδιά είναι μία άβυσσος, αλλά δεν είναι μόνο εκείνες που έχουν τέτοια μυστικά. Λάθος μας τα παρουσιάζουν τόσα χρόνια. Και οι άντρες εδώ που τα λέμε, έχουν καλά κρυμμένα μερικά από τα μυστικά τους χωρίς να επιτρέπουν σε κάποια κοπέλα να πλησιάσει λίγο παραπάνω τη φύση τους και να γνωρίσει καλύτερα το σώμα τους. Όχι ότι δηλαδή κι εκείνοι παίζει να τα ξέρουν όλα…

Είναι μερικές πληροφορίες για το σώμα τους που αγνοούν ακόμη και οι ίδιοι. Όπως κατάλαβες κι από τον τίτλο, αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένο φαινόμενο που είναι ανδρολογικό χαρακτηριστικό και αποτελεί σημάδι σεξουαλικής επιθυμίας, στην στύση.

Πόσα πραγματικά γνωρίζεις για την στύση σου (αν είσαι άνδρας) ή για την στύση του συντρόφου σου (αν είσαι γυναίκα);

1. Η στύση βγαίνει σε τρεις versions

Καμία στύση δεν είναι ίδια και μάλιστα εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο στον κάθε άντρα. Έχουν διακριθεί λοιπόν τριών ειδών διαφορετικές στύσεις. Η πρώτη είναι η αντανακλαστική, αυτή δηλαδή που προκύπτει από τη σωματική επαφή. Η δεύτερη είναι η ψυχογενής, που οφείλεται σε οπτικοακουστικά ερεθίσματα και σε φαντασιώσεις και τέλος τρίτη, η νυχτερινή, αυτή που εμφανίζεται στη διάρκεια του ύπνου. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι οι δύο τελευταίες είναι ακούσιες και μπορούν να προκύψουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, ενώ η πρώτη είναι ελεγχόμενη.

2. Το στοματικό σεξ βοηθάει (ακόμα πιο) πολύ

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι το πέος μετά το στοματικό ή κατά τη διάρκεια αυτού, είναι πιο σκληρό και μεγαλύτερο από ότι την ώρα του αυνανισμού ή πάνω στο σεξ. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για την στύση, η οποία είναι εντονότερη και έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Τα ανεξήγητα της φύσης που λέμε! Άλλος ένας λόγος παραπάνω για να απολαμβάνεις το στοματικό, αλλά και να του κάνεις με κάθε ευκαιρία.

3. Κι όμως, το μέγεθος μετράει

Όχι μόνο του πέους που όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε είναι σημαντικό, αλλά ακόμη και τα «κυβικά» που λέμε ενός ανθρώπου. Δηλαδή, εάν ένας άντρας έχει μερικά κιλάκια παραπάνω ή είναι παχύσαρκος, κατά συνέπεια έχει χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από έναν άλλο άντρα και αυτό φαίνεται στην στύση του, η οποία είναι λιγότερο καλή και όχι και τόσο ακμαία.

4. Περισσότερος ύπνος = Καλύτερη στύση

Αυτό είναι κάπως προφανές, σωστά; Έχω αναφέρει χιλιάδες φορές πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για τον άνθρωπο, ώστε να λειτουργεί σωστά και να αναπληρώνει την ενέργειά του. Πώς ακριβώς θες να αποδώσεις σεξουαλικά αν δεν είσαι ξεκούραστος; Χρειάζεσαι αρκετές ώρες ύπνου, ώστε να είσαι φρέσκος και να έχεις τις απαραίτητες αντοχές, αλλά και για να έχεις μία ικανοποιητική στύση όταν τα πράγματα γίνουν πιο… πονηρά!

5. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις που το προφυλακτικό όντως μπορεί να κάνει ζημιά

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που και μόνο στην ιδέα ή στη θέα του προφυλακτικού τρελαίνονται. Δεν επιθυμούν να πάρουν προφυλάξεις, γιατί όπως υποστηρίζουν, η αίσθηση δεν είναι ίδια ή τους πιέζει. Βλακείες και φθηνές δικαιολογίες. Anyways, επειδή για κάποιους άντρες όντως μπορεί το προφυλακτικό να μην τους αφήνει να αποκτήσουν στύση, να ξέρεις ότι από μεριάς σου θα χρειαστεί άπλετος χρόνος, υπομονή και κατανόηση.

6. Τυχόν κλίση είναι φυσιολογική και καλοδεχούμενη

Τα αντρικά πέη, όπως και τα αιδοία είναι πολλών ειδών. Κανένα δεν είναι απόλυτα ίδιο με το άλλο. Κάποια γέρνουν δεξιά, κάποια αριστερά, κάποια καθόλου. Μία μικρή κλίση είναι απόλυτα φυσιολογική και δε συνιστά λόγο ανησυχίας. Αν βέβαια αυτή η κλίση δημιουργεί προβλήματα και κάνει το πέος δυσλειτουργικό, τότε προφανώς και πρέπει να το τσεκάρει ένας ανδρολόγος.

7. Το ποτό και το κάπνισμα απαγορεύονται

Ενώ σου έχω αμέτρητους λόγους που δεν πρέπει να πίνεις ή να καπνίζεις, θα σε χτυπήσω στο ψαχνό και θα σου πω ότι το πέος σου δεν είναι ευχαριστημένο με τον τρόπο ζωής σου. Έτσι για να ξέρεις, η πλειοψηφία των αντρών που έχουν στυτική δυσλειτουργία είναι χρόνιοι πότες ή καπνιστές. Αν από ένα σημείο και μετά δυσκολεύεσαι να «υψώσεις τη σημαία», καταλαβαίνεις πως επιβάλλεται να περιορίσεις τις καταχρήσεις.

8. Πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη

Έρευνες μαρτυρούν ότι το 30% των αντρών είναι δυσαρεστημένο με την στύση του, όσον αφορά τη διάρκειά της. Αντίθετα, οι γυναίκες μπορεί να μην φτάνουν τόσο εύκολα σε οργασμό, αλλά άπαξ και συμβεί, έχει μεγάλη διάρκεια και μπορούν να είναι και πολλαπλοί. Αυτό που έχει παρατηρηθεί επίσης, είναι ότι υπάρχουν φορές που οι άντρες δεν μπορούν να ελέγξουν την στύση τους. Ενθουσιάζονται υπερβολικά και εκσπερματώνουν πρόωρα, ή αδυνατούν να έρθουν σε στύση όταν πρέπει. Και μετά λένε τη γυναικεία φύση, περίπλοκη…

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET