ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό για όσους δεν κάνουν την 3η δόση!

Το ποδαρικό στο 2022 θα γίνει με νέες ανακοινώσεις για την πανδημία. Ας ελπίσουμε να είναι και οι τελευταίες...

Neopolis Team

30 Δεκεμβρίου, 2021

Όλοι μας έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο 2022, ευχόμενοι να είναι η χρονιά που θα μας απαλλάξει από την πανδημία και θα μας επιστρέψει στην κανονικότητα. Μετράμε ώρες για να αποχαιρετήσουμε ένα έτος που δε μας τα είπε και πολύ καλά και να καλωσορίσουμε ένα νέο, για το οποίο δεν έχουμε ιδέα τι μας περιμένει.

Αν κρίνουμε βέβαια από το ξεκίνημά του, πάλι ο κορωνοϊός και τα παρελκόμενά του θα μας απασχολήσουν, μιας και με το καλησπέρα σας αναμένεται να ανακοινωθούν αποφάσεις από τον Υπουργό Υγείας, σχετικές με τον εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά. Ενώ μην ξεχνάμε και τα μέτρα που περιμένουμε να ληφθούν και τις αλλαγές στην καθημερινότητα, λόγω της τεράστιας ανόδου των κρουσμάτων, με τη μετάλλαξη Όμικρον να παίρνει τη σκυτάλη από τη Δέλτα και με τη μεγάλη μεταδοτικότητά της να φέρνει νούμερα-ρεκόρ για τη χώρα.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις που προανήγγειλε ο Υπ. Θάνος Πλεύρης στο ΣΚΑΪ, αυτές αφορούν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού η οποία αναμένεται να «κλειδώσει» στους 7 μήνες, με όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση να θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Ήδη λοιπόν, ή και οσονούπω, η «διορία» αυτή λήγει και για πολλούς νέους, οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν τις δύο δόσεις μέσα στο καλοκαίρι. Έτσι, με τη νέα αυτή απόφαση, θα πρέπει να προχωρήσουν και στην αναμνηστική δόση, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού όπου χρειάζεται.  

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών, δηλώνοντας: «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια».

Ας ελπίσουμε το ποδαρικό αυτό στο 2022 να είναι απλά ένα δυνατό και μεγάλο «Αντίο» σε όσα ζούμε από το 2020 μέχρι και σήμερα, και η μετέπειτα χρονιά να εξελιχθεί πολύ πιο αισιόδοξα και χωρίς άλλες κουβέντες περί κορωνοϊού. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET