ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

Τα έθιμα είναι για να τηρούνται! 😊

Neopolis Team

27 Νοεμβρίου, 2023

Από μικροί μαθαίναμε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να προσέχουμε τους καλικάντζαρους που ψειρίζουν μελομακάρονα. Well, τα δέντρα της Αθήνας είναι η απόδειξη ότι τα πραγματικά τους θύματα είναι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια…

Τη μία μέρα βλέπεις την πόλη να φορά τα γιορτινά της και χαίρεσαι που μπαίνει σε εορταστικό mood και την επόμενη αναρωτιέσαι αν ξεστολίζει κιόλας. Τε φάση; Μπήκε κιόλας ο νέος χρόνος; Πέρασαν ακόμα και τα Θεοφάνεια; Πόσες μέρες κοιμόμουν; 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα «έθιμο» που τηρείται κάθε χρόνο. Άγνωστοι κλέβουν όσο περισσότερα στολίδια μπορούν από πλατείες της πόλης και δεδομένης της ακρίβειας, κάπως τους δικαιολογούμε. Πλέον φλερτάρεις ακόμη και με δάνειο για να αγοράσεις και να στολίσεις χριστουγεννιάτικο δέντρο duh!

Η ιδέα των οικονομικών Χριστουγέννων λοιπόν, οδήγησε κάποιους στην πλατεία Κλαυθμώνος (ένα από τα πολλά παραδείγματα), όπου μέχρι πρότινος στεκόταν περήφανο ένα στολισμένο ψηλό ψεύτικο έλατο. Πλέον νιώθεις ότι είναι και λίγο παράνομο να το κοιτάς έτσι ξεγυμνωμένο όπως είναι, καθώς αγνοούνται οι μπάλες από τη μέση και κάτω.

Αν αυτό κάνει το παραπάνω δεντράκι να νιώσει λίγο καλύτερα, τότε την ίδια τύχη είχαν μέχρι στιγμής πάνω από 20 δέντρα στην Αθήνα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηνών, Σάκη Κολλάτο, στο ΟΡΕΝ.

Είναι πράγματα που αντιμετωπίζαμε κάθε χρόνο, τέτοιου είδους φαινόμενα. Όπου υπάρχουν πλατείες που είναι γειτονιές, η εικόνα είναι πιο καλή. Η Κλαυθμώνος είναι ένα παράδειγμα που όταν πέφτει το βράδυ βγαίνουν διάφοροι. Η τραγική εικόνα αυτή δεν είναι παντού. Τα ξέρουμε, κάθε χρόνο τα αντιμετωπίζουμε. Είναι σε 5-6 σημεία. Άγιο Παντελεήμονα, πλατεία Αττικής, Άγιο Παύλο.

Ελπίζουμε βέβαια η εικόνα αυτή να αποκατασταθεί εγκαίρως γιατί τη λες και λίγο sad.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργοστάσιο Παπαστράτος: 35 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους Μηχανικούς με ή χωρίς εμπειρία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET