Αφιερωμένη σε όσους ξεκίνησαν γυμναστήριο αυτό το μήνα!
Εντάξει, αν «προσβληθήκατε» ήδη από τον τίτλο («τι εννοείς πίτσα από κουνουπίδι;!»), καλύτερα μην συνεχίσετε να διαβάζετε. Τα λέμε την άλλη βδομάδα! Όμως, αν είστε σε φάση …«γιατί όχι;», σας εγγυώμαι πως δε θα μετανιώσετε στιγμή που διαβάσατε αυτήν την πρόταση.
Επειδή γενικότερα η περίοδος του φθινοπώρου θεωρείται ως η αρχή των συνδρομών στα γυμναστήρια (κι αρχή του όλου παραμυθιού «θα αδυνατίσω φέτος, θα τρώω υγιεινά κλπ») γιατί να μην δοκιμάσετε αυτή την gluten free, vegeterian, low fat πίτσα; (Πρέπει να βάλουμε και τα απαραίτητα χασταγκς εδώ!)
Υλικά
- 1 μικρό κουνουπίδι (χωρίς τα γύρω φύλλα)
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
- 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα
- αντικολλητικό χαρτί για το ταψί
- σάλτσα για πίτσα
- κι ό,τι θέλετε να βάλετε από πάνω
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το κουνουπίδι και το περνάμε από το μίξερ/μούλτι ώστε να γίνει τρίμμα.
Απλώνουμε σε ένα ταψί (που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί) το κουνουπίδι και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190. Στην ουσία θέλουμε να το «στεγνώσουμε». Ίσα θα αρχίσει να πάρει χρώμα στις άκρες.
Το βγάζουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπωλ. Εκεί σπάμε το αυγό και ρίχνουμε τα τυριά.
Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε το μίγμα στο ταψάκι (που πάλι έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί). Ψήνουμε στους 200 για 10-15 λεπτά.
Tη βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε τα υλικά που θέλουμε από πάνω.
Και ψήνουμε για άλλα περίπου 10 λεπτά στους 200, ίσα μέχρι να λιώσουν τα τυριά, οπότε +- 5 λεπτά.
Και είναι έτοιμη! Αφήστε να κρυώσει λίγο για να είναι σταθερή και απολαύστε!
Τα παραπάνω, είναι μια συνταγή του BuzzFeed Food!