Είναι viral

Πιτσιρικάς μπαίνει στο Παν/μιο στα 8 του, ένα χρόνο μετά ετοιμάζεται να πάρει πτυχίο!

Να τι έχουν στο μυαλό τους όταν ζητάνε 10 χρόνια προϋπηρεσία στα 20 μας...

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

18 Νοεμβρίου, 2019

Λίγο λαδάκι στη φωτιά βάζει η περίπτωση του 9χρονου Laurent Simons από το Βέλγιο, καθώς εμείς εδώ παλεύουμε καμιά 10ρια χρόνια για ένα πτυχίο και μάλιστα σε μια ηλικία που υποτίθεται ότι το μυαλό δουλεύει και εμπεδώνει καλύτερα τις γνώσεις, αλλά ας μη μείνουμε σ’ αυτό το γεγονός, γιατί δε μας συμφέρει ιδιαίτερα. Και στην τελική, δεν είμαστε όλοι ιδιοφυΐες να βγάζουμε στα 9 μας τα πανεπιστήμια.

Μια στο τόσο τυχαίνει να συναντάμε τέτοιες περιπτώσεις και μία από αυτές είναι ο Laurent. Το παιδάκι, αντί να μαθαίνει την προπαίδεια στο δημοτικό, τον Δεκέμβριο ετοιμάζεται να πάρει το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν (Eindhoven University of Technology-TUE) και σε λίγο καιρό να δηλώνει επίσημα ηλεκτρολόγος μηχανικός. Το οποίο πτυχίο μάλιστα, έχω ένα προαίσθημα ότι δε θα μείνει απλώς κορνιζαρισμένο στο σπίτι των γονιών του να το καμαρώνουν. Μη με ρωτάτε γιατί, αλλά κάτι με κάνει να το πιστεύω. 

https://www.instagram.com/p/B2jXvMRilIE/

https://www.instagram.com/p/B1REhOxFlO3/

Επίσης, επειδή σίγουρα μ’ ένα απλό πτυχίο οι πιθανότητες να έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του είναι μηδαμινές, μετά την απόκτησή του θα βάλει πλώρη για διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο, ενώ παράλληλα θα σπουδάζει και ιατρική. Σε αυτό το τελευταίο ίσως έχουν βάλει το χεράκι του οι γονείς του, οι οποίοι είναι επίσης γιατροί. Και ίσως να είναι αυτό που ψάχνουν οι εργοδότες, όταν μας ζητούν καμιά 10αριά χρόνια προϋπηρεσία στα 20 και άλλα τόσα ατού στο βιογραφικό!

Γενικότερα, από φιλοδοξίες άλλο τίποτα το παιδί-θαύμα, αλλά το ίδιο θα κάναμε κι εμείς αν δε μας έβγαινε το λάδι για να μάθουμε 2 πράγματα παραπάνω κι ο εγκέφαλός μας αναλάμβανε τη δουλειά από μόνος του! 

Για την ιστορία πάντως, οι παππούδες του μικρού ήταν εκείνοι που παρατήρησαν πρώτοι την ξεχωριστή φύση του, ενώ στη συνέχεια την πρόσεξαν και οι δάσκαλοί του. Οι τελευταίοι, αφού τον έβαλαν να περάσει μια διαδικασία διαφόρων τεστ, απευθύνθηκαν στους γονείς και μίλησαν για ένα «σφουγγάρι», που απορροφά απίστευτα εύκολα και γρήγορα πληροφορίες.

https://www.instagram.com/p/B3DF-7DCOh0/

Από την άλλη, το προσωπικό του πανεπιστημίου τον περιγράφει ως «απλά καταπληκτικό». Μάλιστα, το TUE επέτρεψε στον 9χρονο να τελειώσει νωρίτερα τις σπουδές του, καθώς όπως εξήγησε ο καθηγητής Sjoerd Hulshof: «Δεν είναι ασυνήθιστο. Οι ξεχωριστοί μαθητές που έχουν καλό λόγο να το κάνουν μπορούν να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα. Κάπως έτσι βοηθάμε και φοιτητές που συμμετέχουν σε αθλήματα.»

Ο Laurent είναι απλώς καταπληκτικός, είναι ο πιο γρήγορος μαθητής που είχαμε ποτέ. Όχι μόνο είναι υπερβολικά ευφυής, αλλά επίσης ένα πολύ συμπαθητικό αγόρι.

Βέβαια, καλό να είσαι το παιδί-θαύμα, αλλά θέλουν να μας πουν ότι έζησε τώρα αυτός γνήσια φοιτητικά χρόνια;

Με τα ξενύχτια του, τα χρωστούμενα και τον μαλ@κα καθηγητή που τον έκοβε συνέχεια; Εκεί υπερτερούμε εμείς! 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Always® και το ‘Strong Me’ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

«Ψηφιακό Vegas»: Η Άνοδος των Αμερικανικών Διαδικτυακών Καζίνο στην Εποχή του Διαδικτύου

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET