ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι κοπέλες στη σχέση τους και τελικά… την καταστρέφουν!

Οι σχέσεις, ανεξάρτητα από το αν είναι μακροχρόνιες ή όχι, είναι δύσκολες και περίπλοκες. Ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες και έχει βιώσει διαφορετικά συναισθήματα. Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που πέφτουν στα ίδια λάθη και επαναλαμβάνουν το μοτίβο σε κάθε σχέση που κάνουν. Κι αυτά τα λάθη έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούν τους ίδιους καβγάδες. Είναι […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

1 Νοεμβρίου, 2017

Οι σχέσεις, ανεξάρτητα από το αν είναι μακροχρόνιες ή όχι, είναι δύσκολες και περίπλοκες. Ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες και έχει βιώσει διαφορετικά συναισθήματα. Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που πέφτουν στα ίδια λάθη και επαναλαμβάνουν το μοτίβο σε κάθε σχέση που κάνουν. Κι αυτά τα λάθη έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούν τους ίδιους καβγάδες.

Είναι γεγονός πως εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να κατηγορούμε κάθε φορά το σύντροφο μας για το γεγονός πως η σχέση μας δεν πάει καλά. Όμως, κάνουμε κι εμείς λάθη και μάλιστα κάποια είναι πολύ βαριά που «σκοτώνουν» τον έρωτα και οδηγούν σε άσχημες καταστάσεις. Σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν έχουμε παρά να τα αναγνωρίσουμε και να τα διορθώσουμε, ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι για τα λάθη που κάνεις και καμία σχέση σου δεν έχει πάει καλά έως τώρα ή αν έχεις ήδη μια σχέση και δε θες να καταλήξει όπως οι προηγούμενες, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω: 

#1 Με πίεση δεν ανοίχτηκε κανείς

Αν μη τι άλλο, το παν σε μία σχέση είναι να νιώθουν και οι δύο σύντροφοι άνετα ώστε να μοιράζονται μεταξύ τους όλα όσα νιώθουν και σκέφτονται, είτε αυτά είναι καλά είτε κακά. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάθε άνθρωπος θέλει τον χρόνο του. Έτσι, για να σου ανοιχτεί ο εκάστοτε σύντροφος σου, πρέπει πρώτα να σε εμπιστευτεί και η εμπιστοσύνη κερδίζεται με τον καιρό. Με το να τον πιέζεις για να σου μιλήσει, μόνο το αντίθετο πετυχαίνεις.

#2 Μην είσαι παθητική

Είναι συχνό φαινόμενο σε μία σχέση να φοβάσαι πως με το παραμικρό λάθος ενδέχεται να ξενερώσεις τον άλλον. Έτσι διατηρείς μία παθητικότητα απέναντι σε όλα και κρατάς ό,τι σε ενοχλεί μέσα σου, πράγμα εντελώς λάθος. Όταν είσαι με κάποιον πρέπει να ξεπερνάτε όλα τα εμπόδια μαζί και όχι ο καθένας μόνος του. Οι ερωτικές σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνεια και την κατανόηση.

Μη μένεις παθητική, αλλά να λες αυτό που αισθάνεσαι, ακόμα κι αν στο τέλος τσακωθείτε. Άλλωστε, αν κάποια πράγματα δε συζητηθούν, δε θα διορθωθούν και ποτέ. Διαφορετικά, με τόσα αρνητικά συναισθήματα συσσωρευμένα μέσα σου, κάποια στιγμή θα ξεσπάσεις και ούτε που θέλω να φανταστώ τι θα ακολουθήσει…

#3 Γιατί προσπαθείς να αλλάξεις αυτόν που διάλεξες ανάμεσα σε τόσους;

Κανείς δεν έρχεται τέλειος σ’ αυτόν τον κόσμο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ελαττώματα. Το θέμα είναι εσύ ποια από αυτά αντέχεις στο σύντροφό σου. Κάνεις σχέση όχι με την προοπτική να φέρεις αυτόν τον άνθρωπο στα μέτρα σου και να τον φτάσεις εκεί που θες, αλλά επειδή σου αρέσει γι’ αυτό που είναι. Αν αυτό που είναι δε σου κάνει, μην προσπαθείς να τ’ αλλάξεις. Γιατί δε θα αργήσουν να έρθουν οι διαμαρτυρίες και οι συγκρούσεις… Είναι άδικο και εγωιστικό να είσαι με κάποιον που κατά βάθος τον φαντάζεσαι αλλιώς…

#4 Το σεξ δεν είναι λύση

Το να χρησιμοποιείς το σεξ σαν όπλο στη σχέση σου είναι λάθος και το ξέρεις. Αρχικά, γιατί η ερωτική πράξη ανάμεσα στο ζευγάρι γίνεται επειδή θέλουν και οι δύο να έρθουν πιο κοντά και να απολαύσουν την στιγμή και όχι για να δελεάσεις το αγόρι σου να σου κάνει χατίρια. Επίσης, μην στέκεσαι στην εύκολη λύση κάθε φορά που τσακώνεστε, γιατί είναι κάτι παροδικό και δεν εξαφανίζει το πρόβλημα, απλά το ξεχνάτε για λίγο. Το να μειώνεις το σεξ, χρησιμοποιώντας το ως μέσο για να πετύχεις κάτι άλλο, μπορεί να σε βοηθάει να φτάνεις στον σκοπό σου, αλλά εξασφαλίζει και το τέλος της σχέσης.

#5 Οι συναισθηματικοί εκβιασμοί αλλού

Αν θες να γίνεται πάντα το δικό σου και ξέρεις πως ο μοναδικός τρόπος να το καταφέρεις είναι οι συναισθηματικοί εκβιασμοί, τότε λυπάμαι αλλά δεν είσαι άνθρωπος για σχέση. Ξέρεις ότι δεν αντέχει να σε βλέπεις να κλαις κι εσύ το εκμεταλλεύεσαι; Κάθε φορά που σε εκνευρίζει, τον απειλείς πως θα σε χάσει για πάντα; Δε θέλει πολύ για να χάσει κι εκείνος την υπομονή του και να σε παρατήσει σύξυλη.

#6 Κάποια λόγια πονάνε περισσότερο απ’ όσο νομίζεις

Είσαι σε μια ηλικία που πιστεύω ότι μπορείς να συγκρατήσεις τις σκέψεις σου και κατ’ επέκταση το στόμα σου και να σκεφτείς προτού πεις κουβέντες που θα πληγώσουν τον άλλον. Όταν είσαι συναισθηματικά φορτισμένη, είναι προτιμότερο να μη μιλήσετε για κάποιες ώρες, παρά να αρχίσεις να ωρύεσαι και να τον μειώνεις με κάθε κοσμικό επίθετο που σου έρχεται στο μυαλό. Τα βαριά λόγια δεν παίρνονται πίσω με ένα «συγγνώμη». Γι’ αυτό, αν δε θες να χωρίσεις επειδή δεν μπόρεσες να έχεις αυτοέλεγχο, πάρε το χρόνο σου, ηρέμησε και ζύγισε την κατάσταση.

#7 Θα πάρεις καμία πρωτοβουλία επιτέλους;

Όταν μπήκες σ’ αυτή τη σχέση, δεν υπογράψατε κάπου ότι θα τα περιμένεις όλα από εκείνον, χωρίς να κάνεις ούτε μία κίνηση. Οκ, σου υποσχέθηκε ότι θα σε έχει σα βασίλισσα (και μπράβο του!), αλλά πάρε μία πρωτοβουλία κι εσύ. Πρότεινε του να φάτε σ’ ένα καινούριο εστιατόριο που είδες, να κανονίσετε μία εκδρομή, ακόμα και να πάτε για την κατάδυση που πάντα ονειρευόταν. Κάνε του μια έκπληξη, ένα όμορφο κομπλιμέντο. Όσο μικρό μπορεί να φαίνεται για σένα, για εκείνον μπορεί να είναι ύψιστης σημασίας. Έτσι, η σχέση σας αποκτάει περισσότερο ενδιαφέρον και πάθος.

#8 Του ζαλίζεις… τον έρωτα όποτε είναι με τους φίλους του

Όσο σημαντικές είναι για σένα οι φίλες σου, άλλο τόσο είναι και για εκείνον οι δικοί του φίλοι. Ναι, δεν του προσφέρετε τα ίδια πράγματα, αλλά του είστε εξίσου απαραίτητοι. Οι φίλοι του υπήρχαν πολύ πριν έρθεις εσύ στη ζωή του, επομένως βγάλε την ιδέα από το μυαλό σου πως θα πηγαίνετε παντού μαζί και σε καμία περίπτωση μην του βάλεις το δίλημμα ή εσύ ή αυτοί, γιατί (προφανώς) θα σε χωρίσει και θα έχει τα δίκια του! Και προς Θεού, μην του στέλνεις συνεχώς κατεβατά μηνύματα, ενώ είναι με την παρέα του!

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET