fbpx

Έρχεται νέα λειτουργία – Τώρα θα μαθαίνουμε ξένες γλώσσες, όσο βλέπουμε σειρές στο Netflix!


Έχω την εντύπωση πως η «ξένη γλώσσα», συμπεριλαμβάνεται στους στόχους κάθε 20χρονου που φτιάχνει τη λίστα του νέου έτους. Το πρόβλημα με τη φάση αυτή, είναι πως σχεδόν κανείς δε βάζει το πολυπόθητο «τικ»,  όταν η εκάστοτε χρονιά φτάνει στο τέλος της. Λίγο η έλλειψη χρόνου και χρημάτων για τα μαθήματα, λίγο η κάψα και η όρεξη που δε διαρκεί παραπάνω από δυο βδομάδες, πάει, πέταξε το πουλάκι…

Ποιος ο λόγος να ξοδεύεσαι στα φροντιστήρια και να ξεβολεύεσαι από την κρεβατάρα σου όμως, όταν έχεις Chrome στο λάπτοπ και μια συνδρομή στο Netflix που ούτως ή άλλως την πληρώνεις, μήνας μπει – μήνας βγει;

Τι σχέση έχουν τα παραπάνω και γιατί στα γράφω έτσι; Πλέον, είτε το πιστεύεις είτε όχι, θα μπορείς να μαθαίνεις ξένες γλώσσες με τον πιο διασκεδαστικό και ξεκούραστο τρόπο έβερ. Αράζοντας και βλέποντας σειρές και ταινίες στο αγαπημένο σου Netflix!

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να κατεβάσεις αυτήν την επέκταση για τον Chrome και να… πατήσεις play στην αγαπημένη σου σειρά. Τα υπόλοιπα τα αφήνεις στους δημιουργούς της εφαρμογής αυτής, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι: «Πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα απολαύσουν τη μελέτη μιας γλώσσας με υλικό που είναι ήδη εξοικειωμένοι».

Μόλις επιλέξεις τη γλώσσα που σ’ ενδιαφέρει, θα δεις στην οθόνη σου τη σειρά με δύο υπότιτλους. Από τη μία στη γλώσσα που προσπαθείς να μάθεις κι από την άλλη στη δική σου, ούτως ώστε να κάνεις άμεσα την «οπτική σύγκριση» και να αφομοιώνεις ολοένα και περισσότερες λέξεις. Μάλιστα, αν φέρεις το ποντίκι σου πάνω σε μία λέξη που σου κίνησε το ενδιαφέρον κάπως παραπάνω, θα δεις να εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες για αυτήν, όπως η ακριβής μετάφραση, συνώνυμα κλπ.

Βέβαια, η επέκταση προσφέρει κι άλλες σημαντικές υπολειτουργίες που θα σε βοηθήσουν στο εγχείρημα της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας. Για παράδειγμα, μπορείς να επιβραδύνεις τη ροή της σειράς ή να επιλέξεις το επίπεδό σου κι αυτόματα να γίνονται highlight οι δύσκολες λέξεις ανάλογα με τις γνώσεις σου, τις οποίες καλύτερα να παραβλέψεις σε πρώτη φάση. Ταυτόχρονα, προτείνονται και συγκεκριμένες ταινίες/σειρές από τη βιβλιοθήκη του Netflix, οι οποίες ενδείκνυνται για την επίτευξη των στόχων σου.

Όπως είναι λογικό, η παραπάνω εφαρμογή ταιριάζει περισσότερο σε άτομα που διαθέτουν ήδη μια κάποια επαφή με τη γλώσσα που επιθυμούν να μάθουν. Για παράδειγμα, είναι ένας άριστος τρόπος να βελτιώσεις τα Αγγλικά σου, ειδικά στην καθημερινή τους έκφανση. Την ίδια στιγμή βέβαια, αν έχεις απωθημένο να μάθεις… Κινέζικα, μάλλον θα χρειαστεί να στραφείς σε πιο εξειδικευμένες μεθόδους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχεις τίποτα να χάσεις, ειδικά όσο η επέκταση παραμένει δωρεάν για λήψη!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET