ΕΛΛΑΔΑ

Πιο αυστηρά τα μέτρα για τους «τζαμπατζήδες» του Μετρό, για να μην περνάει ούτε μύγα!

Ο ΟΑΣΑ δεν αστειεύεται και πλέον έχει βάλει σκοπό να μειώσει όσο το δυνατό, την εισιτηριοδιαφυγή που εξακολουθεί να δεσπόζει από κάτι τζαμπατζήδες. Και για να ξηγιόμαστε να μην παρεξηγιόμαστε, δεν αναφερόμαστε καν σε φοιτητές που ενδεχομένως να δυσκολεύονται να βγάλουν ηλεκτρονική κάρτα, αλλά για ενήλικες που κρατάνε στο χέρι το νέο iPhone ή για […]

Neopolis Team

4 Απριλίου, 2019

Ο ΟΑΣΑ δεν αστειεύεται και πλέον έχει βάλει σκοπό να μειώσει όσο το δυνατό, την εισιτηριοδιαφυγή που εξακολουθεί να δεσπόζει από κάτι τζαμπατζήδες.

Και για να ξηγιόμαστε να μην παρεξηγιόμαστε, δεν αναφερόμαστε καν σε φοιτητές που ενδεχομένως να δυσκολεύονται να βγάλουν ηλεκτρονική κάρτα, αλλά για ενήλικες που κρατάνε στο χέρι το νέο iPhone ή για εκείνους που εμφανισιακά φαίνονται μια χαρά τακτοποιημένοι με τη ζωούλα τους και οι οποίοι δεν ψήνονται ακόμα και για μία στάση να βγάλουν ένα εισιτήριο απλά. 

Και μη νομίζετε ότι είμαστε τίποτα καπιτάλες, αλλά παιδιά είναι στάση ζωής να μην περιμένεις τίποτα από κανέναν και απλά να τηρείς νέες νομοθεσίας της χώρας σου. 

Κλείνουμε την παρένθεση που ανοίξαμε, καθώς πλέον όλοι όσοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να στριμώχνονται ενοχλητικά πίσω από άλλους, θα έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερους ακόμα ελέγχους στα ΜΜΜ. Στο Σύνταγμα, για παράδειγμα, σχεδόν επί καθημερινής βάσεων γίνονται πολύωροι έλεγχοι, ενώ ήδη σε κάποιους σταθμούς μπήκε σε εφαρμογή ο μειωμένος χρόνος κλεισίματος των πυλών.

Σύνταγμα, Συγγρού-Φιξ και Νεραντζιώτισσα ο χρόνος είναι πια 5 δευτερόλεπτα, αντί για 8, και σύντομα πρόκειται να ισχύσει σε όλους τους υπόλοιπους σταθμούς.

Με βάση άλλες ευρωπαϊκές πόλεις πάντως, μέσος χρόνος απόκρισης των πυλών στους σταθμούς του μετρό είναι τα 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία φτάνει περίπου τα 2,7. Στην Ιαπωνία δε, τη χώρα που έχει τοποθετήσει τέτοιες θύρες από το 1990, όπου οι πύλες μένουν ανοιχτές μόνο για 1,5 δευτερόλεπτο, αλλά στην περίπτωση που περνά επιβάτης με βαλίτσα, το φωτοκύτταρο μπορεί να τις κρατήσει ανοιχτές.

Όσον αφορά τις συχνές δικαιολογίες που ακούνε οι ελεγκτές δια στόματος τζαμπατζήδων, οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι νέοι άντρες ηλικίας 18 έως 35, είναι πως πιστεύουν ότι δεν θα τους πιάσουν οπότε who cares ή ότι μετακινούνται για λίγες στάσεις, ενώ λιγότεροι είναι εκείνοι που αναφέρουν οικονομικούς λόγους.

Όπως και να ‘χει, είναι καλύτερο να δίνεις 1,40 ευρώ κι ας μην σε πιάσουν, παρά να περνάς like a boss και τελικά να χρεώνεσαι με την λυπητερή του προστίμου. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET