ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 πικρές αλήθειες για τη ζωή στα 20, που αρνούμαστε πεισματικά να παραδεχτούμε!

Ήταν να μην τελειώσει εκείνη η εποχή που ήμασταν 19. Έπειτα, μπαίνοντας στα 20, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Και μπορεί να αρνούμαστε με κάθε τρόπο να παραδεχτούμε πως μεγαλώνουμε, ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος και μας το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Μη μας πεις ότι δεν ισχύουν τα ακόλουθα, δε θα σε πάρουμε στα σοβαρά. […]

Νότης Κουτσούκος

20 Δεκεμβρίου, 2015

Ήταν να μην τελειώσει εκείνη η εποχή που ήμασταν 19. Έπειτα, μπαίνοντας στα 20, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Και μπορεί να αρνούμαστε με κάθε τρόπο να παραδεχτούμε πως μεγαλώνουμε, ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος και μας το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Μη μας πεις ότι δεν ισχύουν τα ακόλουθα, δε θα σε πάρουμε στα σοβαρά. Ξεκάθαρα!

1. Tα hangover γίνονται ολοένα και χειρότερα

alitheies tis zwis1

Η αλήθεια είναι πως δεν πίνω αλκοόλ οπότε η διαπίστωση προέρχεται από αυτά που βλέπω κάθε φορά που βγαίνω με κολλητούς και φίλους τα βράδια. Παλιότερα, όλοι «σήκωναν» το ποτό και την επόμενη μέρα ήταν έτοιμοι για …μπασκετάκι. Τώρα; Βγαίνουμε Παρασκευή. Μεθούν ξημερώματα Σαββάτου και τους ξαναβλέπω Δευτέρα μεσημεράκι! Αν δεν είναι αυτό σημάδι «γήρανσης» τότε ποιο;

2. Νιώθουμε μοναξιά

alitheies tis zwis2

Όσο πιο μικροί σε ηλικία είμαστε, τόσο περισσότερους ανθρώπους έχουμε γύρω μας οι οποίοι ασχολούνται συνεχώς μαζί μας. Σιγά σιγά, ο κύκλος αυτός «σπάει», ο καθένας ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό του και με τους στόχους του κι έτσι, φτάνουμε στο σημείο να αισθανόμαστε πιο μόνοι από ποτέ. Συνειδητοποιούμε πως ολομόναχοι γεννηθήκαμε, ολομόναχοι θα ζήσουμε, ολομόναχοι θα πεθάνουμε. Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Η οικογένεια και οι φίλοι μας, δε σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για εμάς από τη μία μέρα στην άλλη. Απλώς, έρχεται η μέρα που πρέπει να σταθείς στα πόδια σου. Κι αυτή η μετάβαση, σίγουρα είναι επίπονη στο ξεκίνημά της…

3. Το εισόδημά μας, αντί να αυξάνεται …μειώνεται!

alitheies tis zwis3

Μία ακόμη αλήθεια για τη ζωή στα 20 είναι πως αντικρίζουμε το «εισόδημά» μας να μειώνεται δραματικά. Θυμάστε μια εποχή, που παίρναμε χρήματα από γονείς, παππούδες, θείους και νονούς; Πάνε αυτά! Ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον, όχι μόνο πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με τα 400 ευρώ του μισθού που μας δίνουν αλλά βλέπουμε και τα έξοδά μας να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Το πιο απλό παράδειγμα; Πριν από μερικά χρόνια, τα Χριστούγεννα απλώς μαζεύαμε τα δώρα που μας προσέφεραν. Πλέον, είμαστε αυτοί που πρέπει να τα …προσφέρουμε.

4. Το σώμα μας, αρχίζει να μας εγκαταλείπει

alitheies tis zwis4

  • Σύμπτωμα 1: Τα μαλλιά μας, αρχίζουν να αραιώνουν.
  • Σύμπτωμα 2: Πηγαίνουμε τουαλέτα όλο και συχνότερα. Χαχα, μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά είναι μια πραγματικότητα.
  • Σύμπτωμα 3: Σηκώνεσαι από το κρεβάτι και τα κόκαλά σου τρίζουν.
  • Σύμπτωμα 4: Ο μεταβολισμός σου, σε καμία περίπτωση δεν είναι στα επίπεδα του παρελθόντος. Τυχαίνει να παχαίνεις, ακόμη και χωρίς να τρως.
  • Σύμπτωμα 5: Μήπως ξεκινάς να καταλαβαίνεις τι ήταν αυτό που οι γονείς σου ονόμαζαν ημικρανίες;

Θέλεις κι άλλα;

5. Ξεχνάς πως είναι να μιλάς με ξένα άτομα στο δρόμο

alitheies tis zwis5

Πού είναι εκείνες οι εποχές που σε κάθε μας έξοδο γνωρίζαμε καμιά ντουζίνα νέους ανθρώπους; Τώρα; Ντρεπόμαστε ακόμη κι ένα σκέτο «Γεια» να πούμε. Παρόλο που έχουμε ωριμάσει, που έχουμε αποκτήσει ένα σωρό εμπειρίες, η ικανότητα της επικοινωνίας μας με άλλους, έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα.

6. Μπαίνουν όρια στο ντύσιμό μας

alitheies tis zwis6

Πλέον, ακόμη και το ντύσιμο έχει σημασία. Όσο μεγαλώνεις τόσο πιο προσεγμένο πρέπει να είναι το στυλ σου. Τα ασιδέρωτα ρούχα σε κάνουν δακτυλοδεικτούμενο και η αλήθεια είναι πως σιγά σιγά, οι επιλογές σου πρέπει να γίνουν πιο ακριβές. Σε καμία περίπτωση δε συμφωνώ με αυτό, ούτε προωθώ τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής αλλά καλώς ή κακώς, η κοινωνία εκεί έξω έχει τους δικούς της κανόνες. Δε νομίζω πως θα τους αλλάξω με ένα άρθρο.

7. Ξυπνάμε ολοένα και πιο νωρίς

alitheies tis zwis7

Η ζωή κάνει κύκλους. Το έχουμε ξαναπεί αυτό. Ως μικρά παιδιά, ξυπνούσαμε από τα χαράματα για να δούμε παιδικά στο Alter. Μεγαλώνοντας, το ξυπνητήρι χτυπούσε ολοένα κι αργότερα (ΣΚ και διακοπές). Το τρίτο επίπεδο, είναι αυτό που ξυπνάς ξανά νωρίς. Μη με ρωτήσεις γιατί. Ίσως δε σε αντέχει το κρεβάτι. Ίσως πάλι, θέλεις να δεις την επικαιρότητα στον Παπαδάκη…

8. Ξεκινάμε συζητήσεις με φράση…

alitheies tis zwis8

…«Όταν ήμουν στην ηλικία σου…». Μήπως συνειδητοποίησες ότι το λες ολοένα και συχνότερα; Μην αγχώνεσαι. Όλοι μας!

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

«Πάρε ζακέτα», «βάλε γυαλιά». Η ουσία πίσω από κάθε μαμαδίστικη συμβουλή

ΘΡΟΟΥΜΠΑΚ

Πράγματα που αγαπήσαμε ως έφηβοι και χωρίς ντροπή απολαμβάνουμε στο σήμερα

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET