Έρευνες λένε

Δεν αντέχεις άλλο το συνάχι και τον βήχα; Πιες ένα ουισκάκι να γιάνεις, το λέει και η επιστήμη!

Ούτε το τσάι, ούτε οι σουπίτσες. Ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσεις από το ενοχλητικό μπούκωμα, το συνάχι και τον σπαστικό βήχα είναι το ουίσκι!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

24 Ιανουαρίου, 2019

Χειμώνα έχουμε, οπότε τα συνάχια και τα άτιμα τα κρυολογήματα δεν σταματάνε να χτυπάνε αυτήν την περίοδο. Κάθε μέρα στα ΜΜΜ και στη σχολή με τον κάθε απαίδευτο να βήχει μες στο πρόσωπό σου, γιατί βαριέται να σηκώσει το κουλό του και να καλύψει το στόμα του, δε θέλει και πολύ να την πάθεις τη ζημιά. Γι’ αυτό κι εσύ πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου.

Και όπως προκύπτει, ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσεις από το ενοχλητικό μπούκωμα, το συνάχι και τον σπαστικό βήχα είναι το ουίσκι.

Λέγεται, λοιπόν, ότι το βαρύ ποτό κάνει δουλίτσα και βοηθάει στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Άμα έχεις φτάσει ήδη στο σημείο να ψήνεσαι στον πυρετό, μάλλον χρειάζονται άλλα μέσα. Κι από την στιγμή που έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε χάπια ή ουίσκι, προφανώς και θα προτιμήσεις να χαλάσεις το συκωτάκι σου με το δεύτερο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του αλκοόλ. Κι από ό,τι φαίνεται, το ουίσκι είναι και το πιο αποτελεσματικό όσον αφορά το κοινό κρυολόγημα.

Ο Dr. William Schaffner, από το Vanderbilt University Medical Center, λέει πως:

Δεν έχει επίδραση πάνω στον ίδιο τον ιό, αλλά η επίδρασή του πάνω στο σώμα μπορεί να προσφέρει μια ανακούφιση. Το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κι αυτό διευκολύνει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη.

Τώρα ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες από τα λεγόμενα του κύριου Schaffner.

Το point είναι ότι αν ποτέ βρεθείς στην άσχημη θέση με τις μυτούλες να τρέχουν και τα μάτια να δακρύζουν, ένα ουισκάκι θα ανακουφίσει κάπως τα βάσανά σου.

Μια καλή συνταγή που κυκλοφορεί στην πιάτσα που βοηθάει ιδιαίτερα τον πονεμένο λαιμό, είναι ένα ποτήρι ουίσκι με 2-3 κουταλιές μέλι, 200ml ζεστό νερό και χυμό λεμόνι.

Ωστόσο, σ’ αυτό το σημείο να σου υπενθυμίσω πως σε περίπτωση που προτιμήσεις να περάσεις το κρυολόγημά σου κατεβάζοντας κανένα ποτηράκι, τα χάπια καλό είναι να τα αφήσεις στην άκρη. Ο συνδυασμός αλκοόλ-φάρμακα δεν είναι και πολύ ταιριαστός. Εκτός κι αν έχεις συγγένεια με την Άννα Γούλα που τα πίνει όλα, χάπια, ουίσκι και κόκα-κόλα…

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET