ΤΙ ΑΛΛΑ;

Αποδείχθηκε ότι παίζοντας δύο ώρες FΙFA καις τις ίδιες θερμίδες με 1000 κοιλιακούς!

Τι να τα κάνεις τα γυμναστήρια όταν έχεις… πέρσοναλ στο σπίτι;

Δαμιανός Σανταλίδης

13 Οκτωβρίου, 2021

Ένας νέος, πρωτοποριακός και σίγουρα απολαυστικός τρόπος για να κάψουμε θερμίδες εισέρχεται στη βιβλιογραφία και ποιοι είμαστε εμείς να πούμε όχι;

Το ότι το να είσαι gamer έχει τα καλά του, το ξέραμε καιρό. Όπως επίσης κι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να καίγεσαι με τις ώρες με FIFA ή ένα παιχνίδι δράσης! Και δεν τα λέμε μόνο εμείς (επειδή μας συμφέρει), αλλά η ίδια η επιστήμη, που έχει αποδείξει ότι η τακτική ενασχόληση με συγκεκριμένους τίτλους παιχνιδιών βοηθά σημαντικά τον gamer να αναπτύσσει τον τρόπο σκέψης του, την αντίληψή του και τα αντανακλαστικά του.

Σύμφωνα όμως με το αρχαίο ρητό, νους υγιής εν σώματι υγιεί, πράγμα που επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του gaming! Τι θέλω να πω μ’ αυτό; Αποδείχθηκε ότι όσο καίγεσαι στα παιχνίδια, παράλληλα καις και θερμίδες! Ναι, καλά διάβασες.

Πιο συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την esports πλατφόρμα Stakester, ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα και να πει ότι οι άντρες gamers καίνε περίπου 420 θερμίδες μετά από ένα δίωρο παιχνιδιού.

Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς λοιπόν, κατέληξαν ότι οι θερμίδες αυτές ισοδυναμούν με την εκτέλεση σχεδόν 1000 κοιλιακών. 1000. Ούτε 100, ούτε 500, αλλά 1000! Όπως αναφέρει ο Tom Fairey, CEO και ιδρυτής του Stakester:

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός αυξάνει τους παλμούς μας και οι περισσότεροι έχουμε βιώσει το ‘gaming sweat’ όταν αναζητάμε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του FIFA ή όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση στο Call of Duty.

Γιατί όταν παίζεις online seasons με τον ‘vromerikaltsa1985‘ και σε κερδίζει 1-0 στο 89’ ενώ τον πας μονότερμα σε όλο το ματς με 35 τελικές στο τέρμα, ε και τα νεύρα σου θα έχεις, και κρύος ιδρώτας θα σε λούσει για να προλάβεις να ισοφαρίσεις ή και να γυρίσεις τούμπα το ματς.

«Δεν μας εκπλήσσει ότι παίζοντας μπορείς να καις θερμίδες, αλλά μας κάνει εντύπωση το πόσες καίγονται μέσα σε ένα δίωρο», προσθέτει ο Tom.

Και δεν πρόκειται για αερολογίες, αλλά για μια έρευνα που κατέγραψε τους καρδιακούς παλμούς και την κατανάλωση θερμίδων 50 συνολικά gamers που έπαιζαν FIFA ή Call of Duty για ένα ολόκληρο δίωρο.

Έτσι, διαπίστωσαν ότι οι άντρες παίκτες καίνε ένα μέσο όρο 210 θερμίδων την ώρα, παίζοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και με την αγωνία να φτάνει στα ύψη. Τι άλλο θες; Εσύ λιώνεις τους αντίχειρές σου και το σώμα σου χτίζεται από μόνο του.

Μια ακόμη έρευνα που το επιβεβαιώνει είχε λάβει χώρα πέρσι από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Queensland, όπου συμμετείχαν 1.400 gamers από 65 χώρες. Αυτή απέδειξε ότι έχουν 21% περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν ένα υγιές βάρος από τον μέσο όρο του πληθυσμού. Επίσης, αποκάλυψε ότι οι παίκτες καπνίζουν και πίνουν λιγότερο από τον υπόλοιπο κόσμο και είναι σημαντικά πιο δραστήριοι.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκάσει μύτη η μάνα στο δωμάτιο για να ζητήσει τα ρέστα ή να πει το κλασικό: «παίζεις 4 ώρες, σήκω από την καρέκλα, θα ανοίξει ο κ@λος σου», απάντησέ της ήρεμα κι ωραία:

Μάνα, άσε με να γυμναστώ!


Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET