ΕΛΛΑΔΑ

Παίζει μείωση στην τιμή των εισιτηρίων στα ΜΜΜ σύμφωνα με το Υπ. Μεταφορών!

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καθημερινότητά μας. Ο καθένας από εμάς έχει να εξιστορήσει και τη δική του ιστορία. Σε αυτό που οι περισσότεροι συμφωνούμε πάντως, είναι πως θα μπορούσαν να είναι πιο οικονομικά ή τουλάχιστον να διαφοροποιείται το κόστος ανάλογα με τη διαδρομή. Για παράδειγμα, κάποιος που τα χρησιμοποιεί για […]

Neopolis Team

5 Νοεμβρίου, 2019

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καθημερινότητά μας. Ο καθένας από εμάς έχει να εξιστορήσει και τη δική του ιστορία. Σε αυτό που οι περισσότεροι συμφωνούμε πάντως, είναι πως θα μπορούσαν να είναι πιο οικονομικά ή τουλάχιστον να διαφοροποιείται το κόστος ανάλογα με τη διαδρομή.

Για παράδειγμα, κάποιος που τα χρησιμοποιεί για μία διαδρομή, δε γίνεται να πληρώνει το ίδιο ποσό με εκείνον που κατεβαίνει στις επόμενες οκτώ στάσεις. Μεγάλο το άδικο. 

Τέλος πάντων, αυτό μπορεί να θεωρείται ένα πολύ μακρινό σενάριο, ωστόσο οι ελπίδες δεν πεθαίνουν ολοκληρωτικά, μιας και αναφέρθηκε πως υπάρχει δυνατό ενδεχόμενο να μειωθεί η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου.

Υπεύθυνος για αυτή τη δήλωση είναι ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος τόνισε πως για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές.

Αναφορικά με την εξέταση της μείωσης του κομίστρου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναθεώρησης της φορολογικής πολιτικής, θα εξετάσει και τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές. Θυμίζουμε ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης το 2016 αυξήθηκε το κόμιστρο από 1,20 σε 1,40 ευρώ.

Ακριβώς επειδή δεν είναι σίγουρη η μείωση και τα αυτάκια μας έχουν ακούσει πολλά τόσα χρόνια, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσο θα υλοποιηθεί και απλά ελπίζουμε.

Στο μεταξύ, αναφορικά με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή –εξού και ο λόγος της συζήτησης που άνοιξε για μείωση-, τα έσοδα του ΟΑΣΑ παρουσιάζουν μείωση τα τελευταία χρόνια, παρά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αντίθετα, αυξάνονται οι κρατικές επιχορηγήσεις, κάτι που οδηγεί στην παρατηρούμενη αύξηση των συνολικών εσόδων.

Υπενθυμίζεται πως κοινωνικές ομάδες (φοιτητές, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ηλικιωμένοι κλπ) απαλάσσονται πλήρως ή μερικώς από την καταβολή κομίστρου. Αυτά τα ποσά καλύπτονται από τα αντίστοιχα υπουργεία, ανάλογα με την κοινωνική ομάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτεύουσα της Ελλάδας ανήκει στις ευρωπαϊκές πόλεις με το πιο φθηνό εισιτήριο, με τη Λισαβόνα να βρίσκεται πρώτη με 1,45€.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET