ΕΛΛΑΔΑ

Περσείδες | Η θεαματική «βροχή» από πεφταστέρια κορυφώνεται το Σαββατόβραδο!

Μετά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, μία ακόμη εντυπωσιακή και ταυτόχρονα ρομαντική νύχτα, είναι προ των πυλών. Αναφερόμαστε φυσικά στις Περσείδες, της πλέον διάσημη βροχή από πεφταστέρια του καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα, τα μετέωρα αρχίζουν να «πέφτουν» από τις 17 Ιουλίου με το φαινόμενο να διαρκεί έως και τις 24 Αυγούστου. Αύριο ωστόσο, το Σαββατόβραδο και προς το […]

Neopolis Team

11 Αυγούστου, 2017

Μετά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, μία ακόμη εντυπωσιακή και ταυτόχρονα ρομαντική νύχτα, είναι προ των πυλών. Αναφερόμαστε φυσικά στις Περσείδες, της πλέον διάσημη βροχή από πεφταστέρια του καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα, τα μετέωρα αρχίζουν να «πέφτουν» από τις 17 Ιουλίου με το φαινόμενο να διαρκεί έως και τις 24 Αυγούστου. Αύριο ωστόσο, το Σαββατόβραδο και προς το ξημέρωμα της Κυριακής, στον νυχτερινό ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, επομένως και της χώρας μας, αναμένεται το φαινόμενο να κορυφωθεί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Ιωάννη Σειραδάκη, κοιτάζοντας τον ουρανό αύριο, θα μπορέσουμε να δούμε έναν ορατό διάττοντα αστέρα κάθε ενάμισι έως δύο λεπτά. Άρα, περίπου 30 με 40 αστέρια ανά ώρα. Σε αυτό το σημείο βέβαια, να πούμε πως η NASA διέψευσε επισήμως πως οι Περσείδες της φετινής χρονιάς, θα είναι οι πιο φωτεινές στην ιστορία.

Αντιθέτως, λόγω του ιδιαίτερα φωτεινού φεγγαριού των ημερών, πολλά από τα Πεφταστέρια δε θα είναι ορατά με το γυμό μάτι των παρατηρητών. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως η νύχτα δεν αναμένεται συναρμαστική και κατάλληλη για περιπάτους γεμάτους από …ευχές!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET