ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνιες 2018 | Περισσότεροι οι εισακτέοι φέτος, θα επηρεαστούν και οι βάσεις!

Μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακριβής αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κάτι που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες σε ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.000 εισακτέους. Η […]

Neopolis Team

20 Μαρτίου, 2018

Μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακριβής αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κάτι που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες σε ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας

Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.000 εισακτέους. Η αύξηση στον αριθμό θα αφορά κυρίως τις σχολές της περιφέρειας, αλλά και σχολές χαμηλής ζήτησης.

Από την άλλη, οι σχολές με υψηλή ζήτηση όπως οι ιατρικές, θα έχουν λιγότερο αριθμό εισακτέων, κάτι που σημαίνει πως θα έρθει νέα αύξηση στις βάσεις ή διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα.

Όσον αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών στα μεγάλα αστικά κέντρα, πολλές σχολές έχουν ξεπεράσει το όριο με αποτέλεσμα να μην αντέχουν νέους φοιτητές. Γι’αυτό τα Πανεπιστήμια ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να βάλει φρένο ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων λόγω και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων.

Τα Πανεπιστήμια που αλλάζουν:

Από τη φετινή χρονιά αναμένονται αλλαγές σε αρκετά πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παίρνει ένα νέο τμήμα.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητά τη δημιουργία νέα σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών με την κατάργηση των τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και ψυχολογίας, φτιάχνει νέα τμήματα και τραβάει τρία τμήματα από το ΤΕΙ Χαλκίδας.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET