ΕΛΛΑΔΑ

Η περιοχή της Αθήνας που έχει 373 μαγαζιά σε 50 οικοδομικά τετράγωνα!

Το Χαλάνδρι είναι από τις περιοχές που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί στον τομέα της νυχτερινής εξόδου και σίγουρα οι ρυθμοί εκεί χτυπούν με διαφορετικούς ρυθμούς απ’ότι στην υπόλοιπη πόλη. Τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν συνεχώς μαγαζιά, νυχτερινά μπαράκια και καφέ. Από εμπορικό πόλο, το Χαλάνδρι έχει μετατραπεί σε πόλο διασκέδασης των Βορείων και όχι μόνο […]

Neopolis Team

3 Νοεμβρίου, 2015

Το Χαλάνδρι είναι από τις περιοχές που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί στον τομέα της νυχτερινής εξόδου και σίγουρα οι ρυθμοί εκεί χτυπούν με διαφορετικούς ρυθμούς απ’ότι στην υπόλοιπη πόλη.

Τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν συνεχώς μαγαζιά, νυχτερινά μπαράκια και καφέ. Από εμπορικό πόλο, το Χαλάνδρι έχει μετατραπεί σε πόλο διασκέδασης των Βορείων και όχι μόνο προαστείων.

Σε 50 οικοδομικά τετράγωνα του κέντρου του δήμου Χαλανδρίου συνωστίζονται 373 τέτοιοι χώροι, δηλαδή κατά μέσο όρο επτά με οκτώ καταστήματα σε κάθε τετράγωνο. Από αυτά, 188 είναι καταστήματα μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία, club restaurant κ.λπ.) και 185 καταστήματα αναψυχής (καφετέριες, μπαρ, μπυραρίες), τα περισσότερα εκ των οποίων γειτνιάζουν με κατοικίες.

Αν και για εμάς που επισκεπτόμαστε το Χαλάνδρι για τη βόλτα μας και τη διασκέδασή μας αποτελεί τον ιδανικό τόπο χαλάρωσης, για όσους κατοικούν στις οδούς Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης, Κολοκοτρώνη, Σωκράτους, Χαϊμαντά, Γκίνι, Ιφικράτους, Ανδρ. Παπανδρέου και κοντά στην κεντρική πλατεία Ελευθερωτών… η κατάσταση είναι τραγική.

Πιο συγκεκριμένα, τα Παρασκευοσαββατοκύριακα, το Χαλάνδρι δέχεται περισσότερους από 10.000 επισκέπτες. Όπως καταλαβαίνετε, ο κυκλοφοριακός φόρτος της περιοχής, η ηχορύπανση και ο όγκος των σκουπιδιών είναι τεράστιος με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους. Επίσης, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, δεν απουσιάζει η διακίνηση ναρκωτικών, η οποία έχει αρχίσει να ανησυχεί τους γονείς μικρών παιδιών.

Το πρόβλημα ηχορύπανσης απασχόλησε και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σε πρόσφατη μελέτη του, διαπιστώθηκε ότι σε 30 σημεία του κέντρου, όπου έγιναν σχετικές μετρήσεις, τα επίπεδα θορύβου υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια.

Η υπερβολική συσσώρευση επισκεπτών προκαλεί συχνά προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις πολύωρες διακοπές ρεύματος πέρυσι, καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

«Ο υπερβολικός αριθμός των νυκτερινών κέντρων απαγορεύει την ύπαρξη πολυ-λειτουργικότητας στο κέντρο της πόλης. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει ο 20χρονος να έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει, αλλά να μπορεί και η νοικοκυρά να ψωνίσει από τον κρεοπώλη και από τον καταστηματάρχη, οι γονείς να πάνε τα παιδιά τους να παίξουν… Αυτό πλέον τείνει να εξαφανιστεί» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χαλανδρίου Κώστας Γερολυμάτος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει να γίνεται πιο αυστηρή με τα πρόστιμα στους παρανομούντες αλλά πλέον διέκοψε και την έκδοση νέων αδειών σε κορεσμένες περιοχές.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET