ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

4 λόγοι που θα έπρεπε να σε κάνουν περήφανο γι’ αυτό που πραγματικά είσαι!

Τον τελευταίο καιρό συνειδητοποιώ, όλο και περισσότερο, πως πολλοί νέοι δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και δεν εμπιστεύονται τις ικανότητές τους. Ίσως το γεγονός ότι ζούμε σε μία ανταγωνιστική εποχή, όπου ο ένας προσπαθεί να υπερτερήσει του άλλου, μας κάνει να νιώθουμε ελλιπείς προσωπικότητες και γι’ αυτόν τον λόγο, νιώθουμε την ανάγκη να […]

Default avatar

Guest Author

3 Νοεμβρίου, 2015

Τον τελευταίο καιρό συνειδητοποιώ, όλο και περισσότερο, πως πολλοί νέοι δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και δεν εμπιστεύονται τις ικανότητές τους. Ίσως το γεγονός ότι ζούμε σε μία ανταγωνιστική εποχή, όπου ο ένας προσπαθεί να υπερτερήσει του άλλου, μας κάνει να νιώθουμε ελλιπείς προσωπικότητες και γι’ αυτόν τον λόγο, νιώθουμε την ανάγκη να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Σίγουρα, το να εξελίσσεται κάποιος είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο, όχι όμως αγγίζοντας την υπερβολή και ξεχνώντας ποιος πραγματικά είναι. Έχεις σκεφτεί ποτέ πως υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να νιώθεις περήφανος γι’ αυτό που είσαι; Γιατί καμιά φορά δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για να γίνεις καλύτερος. Αρκεί να σκεφτείς μερικούς λόγους, οι οποίοι θα σε κάνουν περήφανο γι’ αυτό που είσαι ήδη.

Τα λάθη που έκανες.

Όλοι έχουμε κάνει πράγματα στο παρελθόν, για τα οποία έχουμε μετανιώσει και τα οποία έχουν επηρεάσει την προσωπικότητά μας. Κι όμως, τα λάθη σου μπορούν να γίνουν τα μεγαλύτερα διδάγματά σου, γιατί μέσα από εκείνα έμαθες πώς έπρεπε να είχες αντιδράσει τελικά. Επιπλέον, σου δίνεται η ευκαιρία να ωριμάσεις μέσα από αυτά και στο μέλλον να φερθείς σωστά σε ανάλογες περιπτώσεις. Ας μην ξεχνάμε πως βρίσκεσαι σε μία ηλικία, που όχι μόνο επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται να κάνεις λάθη, γιατί αφενός έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να τα διορθώσεις κι αφετέρου αποκτάς σημαντικές εμπειρίες για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Τα «όχι» που είπες.

Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να νιώθει τύψεις εάν δώσουμε μία αρνητική απάντηση σε κάποιον. Κι όμως, οι φορές εκείνες που προτίμησες να ακούσεις τις δικές σου ανάγκες κι όχι κάποιου άλλου, πρέπει να σε γεμίζουν με περηφάνια κι όχι με ενοχές. Δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα, επειδή δεν έκανες το χατίρι κάποιου. Δεν είσαι υποχρεωμένος να παραμελείς τον εαυτό σου για να ικανοποιείς όλους τους υπόλοιπους. Μη μετανιώνεις λοιπόν και κυρίως, μη λυπάσαι για όσα αρνήθηκες. Αντίθετα μάλιστα, να είσαι περήφανος για αυτές τις στιγμές που υποστήριξες τη γνώμη σου κι έδωσες προτεραιότητα στα δικά σου «θέλω».

Η ανεξαρτησία που απέκτησες.

Σκέψου το πόσο ανεξάρτητος ένιωθες στην ηλικία των 18 και πόσο ανεξάρτητος νιώθεις τώρα. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μας χρόνων, βιώνουμε διάφορα στάδια και μεταβατικές περιόδους. Περνάμε από την εφηβική ηλικία στην ενήλικη ζωή και μαθαίνουμε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Πρέπει λοιπόν, να νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου και για την ανεξαρτησία που απέκτησες μέσα σε αυτά τα χρόνια. Είναι ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη του ότι ωρίμασες και πλέον μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου.

Τα όσα κατάφερες.

Καθένας από εμάς θέτει διάφορους στόχους στη ζωή του, τους οποίους και προσπαθεί να πετύχει. Το αίσθημα χαράς κι υπερηφάνειας που νιώθεις όταν καταφέρνεις αυτό για το οποίο προσπάθησες σκληρά, είναι απερίγραπτο. Δυστυχώς όμως, πολλές φορές επικεντρωνόμαστε σε όσα δεν έχουμε καταφέρει ακόμη, με αποτέλεσμα να μην εστιάζουμε σε εκείνα που έχουμε πετύχει έως τώρα. Είναι λάθος να σκέφτεσαι έτσι. Μην δίνεις σημασία μόνο σε εκείνα που δεν έχεις κατακτήσει ακόμη. Εστίασε σε εκείνα που έχεις καταφέρει μόνος σου μέχρι στιγμής και τότε σίγουρα θα νιώσεις περήφανος για σένα.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET