ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

Πέρασε το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για την εξίσωση των δημόσιων και ιδιωτικών πτυχίων!

Όχι ότι δεν το περιμέναμε....

Neopolis Team

23 Ιανουαρίου, 2020

Με 153 ψήφους και 136 κατά, πέρασε το άρθρο 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που ισοδυναμεί τα δημόσια πτυχία με τα ιδιωτικά πτυχία. Έντονες οι διαμαρτυρίες από φοιτητές και εκπαιδευτικούς που ζητούν την απόσυρσή του.

Εκτός από το άρθρο 50, πέρασαν και τα 16 και 33 του νομοσχεδίου, για την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 16 για τον τρόπο χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, 185 ψήφισαν υπέρ και 104 κατά. Υπέρ του άρθρου 33 για την αναστολή λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων τάχθηκαν 163 έναντι 111 που καταψήφισαν και 15 που δήλωσαν «παρών».

Νέα κινητοποίηση από καθηγητές στη Βουλή

Νέα κινητοποίηση από καθηγητές που δηλώνουν πως δεν υποχωρούν, αλλά απαιτούν την απόσυρση του άρθρου 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που «υποβαθμίζει τα πανεπιστημιακά πτυχία και τα εξισώνει με τους τίλους των κολεγίων».

Οι καθηγητές κάνουν λόγο για «αιφνιδιαστικές και απαράδεκτες ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης».

Όπως σημειώνουν, «η υπουργός εμπαίζει με σαθρά επιχειρήματα την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία, για να καλύψει το εκπαιδευτικό έγκλημα της απαξίωσης των πανεπιστημιακών πτυχίων προς χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της εκπαίδευσης».

Μουσική

Έρχεται Ελλάδα ο Slimane, που μας έκανε να ανατριχιάσουμε με τη φωνή του στην Eurovision!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

BINGE WATCHING

Το ‘Maestro’ βρίσκεται και πάλι στο παγκόσμιο Top10 του Netflix, όπως του αξίζει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET