ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τμήμα του ΠΔΜ θα βγάλει όλο το χειμερινό εξάμηνο εξ αποστάσεως, ακόμη και τα εργαστήρια!

Από του χρόνου πάλι σχολή...

Neopolis Team

21 Σεπτεμβρίου, 2020

Τελικά, μερικοί θα τη βγάλουν ολοκληρωτικά από το σπιτάκι τους το εξάμηνο που μας έρχεται, ακόμα κι αν το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει εργαστήρια. Nα και κάτι που δεν περιμέναμε.

Μπορεί δηλαδή εμείς να το είχαμε δεδομένο ότι τα μαθήματα που διαθέτουν εργαστηριακές ασκήσεις, αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν κανονικά, με φυσική παρουσία, αλλά να που χωράει κι εκεί η εναλλακτική της εξ αποστάσεως διεξαγωγής τους, οπότε γιατί όχι;

Μιλάμε για το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο μέσα από ανακοίνωσή του εξέπληξε τους φοιτητές του, δηλώνοντας ότι η διδασκαλία τόσο της θεωρίας όσο και των εργαστηριακών μαθημάτων θα γίνεται διαδικτυακά, αποκλείοντας έτσι κάθε λόγο και αιτία να επισκεφτούν μέχρι την επόμενη εξεταστική τους χώρους του πανεπιστημίου.

Θα λέγαμε not bad, αλλά στην πραγματικότητα οι γνώμες διίστανται πάνω σ’ αυτό το θέμα. Όπως έχει αποδειχτεί δηλαδή, άλλοι είναι υπέρμαχοι της παραδοσιακής, δια ζώσης διδασκαλίας και απαιτούν κανονική λειτουργία των πανεπιστημίων με την τήρηση των σωστών μέτρων, ενώ άλλοι την έχουν καταβρεί με την εξ αποστάσεως. Οπότε σίγουρα υπάρχουν και ευχαριστημένοι, αλλά και δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις. 

Συγκεκριμένα όμως, η ανακοίνωση ανέφερε τα παρακάτω:

«Η διδασκαλία όλων των μαθημάτων του προπτυχιακού προγράμματος Μηχανικών Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, σύμφωνα με την απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος και την υπ’ αριθμ. 115744/Ζ1/2020 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ τ.Β’ 3707/4-9-2020), που αφορά στη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους, θα γίνει εξ αποστάσεως. Η απόφαση αφορά τη διδασκαλία της θεωρίας και των εργαστηρίων των μαθημάτων.»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET