Τιβί

Για εμάς ΠΑΥΛΑΡΑ, είσαι ο πραγματικός νικητής του Master Chef!

Ρίσπεκτ στον πιο συγκροτημένο παίκτη που έχουμε δει σε ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης!

Είναι φορές που δε χρειάζεται ένα παιχνίδι να φτάσει στο τέλος του για να μάθουμε το νικητή. Τον έχουμε προτού το σφυρίξει ο διαιτητής και όλα τα άλλα είναι απλώς διαδικαστικά.

Ο Παύλος είναι μια τέτοια περίπτωση παίκτη. Άντεξε φουρτούνες, δύσκολες δοκιμασίες, «υπέφερε» πολύ σε δοκιμασίες αποχώρησης από τον πιο βαβούρικο εξώστη που έχουμε δει ίσως σε Master Chef και φεύγει έχοντας αγγίξει την τελική πεντάδα, αψηφώντας τους πάντες και όλα τα προγνωστικά. Είναι ο μόνος παίκτης μαζί με το Διονύση, που στην ουσία δεν έφυγε ποτέ από το διαγωνισμό.

Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ μπήκε στο παιχνίδι ως ένας φιλόδοξος ζαχαροπλάστης, που πολλοί υποτίμησαν για τις ικανότητές του, την ίδια ώρα που από το πρώτο κιόλας πιάτο, που είχε προσφέρει στο θείο Λεωνίδα, στο μάστερ Ιωαννίδη και στο λατρεμένο μας… Κινέζο Κοντιζά, είχε καταφέρει να αποσπάσει 3 «Ναι» και να φορέσει την άσπρη ποδιά… «σβηστά»!

Ο Παύλος έκανε πάντα τη διαφορά

Είτε πρόκειται για πιάτα, είτε για τη συμπεριφορά του, ο Παύλος, ταπεινός, ώριμος και τέρμα μετριόφρων, έκανε τη μεγάλη διαφορά. Και μπορεί με τις παρασκευές του να μη λέγαμε συχνά «ουάου» ή οι ίδιοι οι κριτές να μην έμεναν άναυδοι, αλλά στο τέλος της ημέρας ήταν εκείνος που πρωταγωνιστούσε με τις ατάκες του, με το χιούμορ του και με το μόνιμο χαμόγελό του. Το μαρτυρά εξάλλου και το ίδιο του το επίθετο (Παύλος Happyλος).

Βλέπεις, οι σημερινοί διαγωνισμοί του χαζοκουτιού, που ποτέ δεν αγάπησα αλλά αρκετές φορές με κέρδισε, καταλήγουν πλέον να γίνονται όλοι, μα ΟΛΟΙ, ριάλιτι σόου. Σε μια παραγωγή λοιπόν, που η πλειονότητα των διαγωνιζόμενων είναι άνθρωποι που λατρεύουν την ίντριγκα, όπου 2-3 τοξικοί παλεύουν μεταξύ τους για το ποιος θα κάνει το πρόγραμμα μεγαλύτερο μπ@ρδέλο, σκάει μύτη ο Παυλίτος, διαφορετικός σε όλα και μοναδικός στο είδος του, να ανατρέψει όλη αυτή τη μονοτονία ξεκατινιάσματος.

Ακόμη κι όταν του ζητούνταν (φανερά) κι από την ίδια την παραγωγή να γίνει πιο «ενδιαφέρων» για το τηλεοπτικό κοινό, έβρισκε τον τρόπο να παραμένει ουδέτερος, ή τουλάχιστον 100% ειλικρινής και αληθινός. Όσες παγίδες κι αν του επιφύλασσε το παιχνίδι, αλλά και οι ίδιοι οι συμπαίκτες του, κατάφερνε διαρκώς να μένει στην απέξω, να κρατάει τις απαραίτητες αποστάσεις και να διατηρεί πάντα, μα πάντα το χαμόγελό του και το γέλιο του!

Και ναι, στο τέλος της ημέρας, ακόμη κι όταν του δινόταν η ευκαιρία να «πουλήσει μούρη», απλά δεν το έκανε. Ουδέποτε ήθελε να γίνει τηλεοπτικός.

Ο Παύλος όμως, κατάφερε να μας μάθει και 2-3 πράγματα παραπάνω!

Θα έλεγε κανείς ότι πολλές από τις κουβέντες του είχαν διδακτικό χαρακτήρα και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του. Η διαφορετικότητα του Παύλου έχει αντιμετωπιστεί, όπως εξομολογήθηκε κι ο ίδιος, με ποικίλους τρόπους, κι αυτό μάλλον δε θα αλλάξει και ποτέ. Γι’ αυτούς όμως τους 2-3, ή και 23, που έχουν το ρόλο του επικριτή, η καλύτερη απάντηση είναι τα παρακάτω λόγια του:

Αυτό που θέλω να πω σε όλους εκεί έξω που νιώθουν διαφορετικοί – ό,τι διαφορετικό κι αν είναι αυτό, είτε σωματικό,
είτε νοητικό, είτε σεξουαλικό, είτε οτιδήποτε – , δε θέλω ποτέ να νιώθετε ότι η διαφορετικότητά σας είναι μειονέκτημα.
Είναι χάρισμα…
Και στους γονείς όλων των των διαφορετικών παιδιών, θέλω να πω να αγαπάτε τα παιδιά σας, γιατί είναι δύσκολη η
ζωή για τους διαφορετικούς ανθρώπους και μην τους την κάνετε πιο δύσκολη.

Αυτός ο Παύλος λοιπόν, νιώθει κερδισμένος (και δικαίως) και φεύγει ξεκάθαρα ως ο μεγάλος νικητής!

Όπως έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές και ο θείος Λεωνίδας, το Master Chef είναι ένα παιχνίδι μ’ έναν κερδισμένο (αυτόν που κατακτά το έπαθλο) και πολλούς άλλους νικητές. Ο Παύλος Χάππιλος απέδειξε αυτούς τους 5 μήνες γιατί ανήκει στο γκρουπ των νικητών και, προσωπικά, με έκανε να λατρέψω και να σκαλώσω με ένα ριάλιτι με το οποίο ίσως να μην ασχολιόμουν σε άλλη περίπτωση πάνω από μια βδομάδα.

Πέμπτος στα νούμερα και στην ιστορία του διαγωνισμού, 1ος στις καρδιές όλων εμάς που παρακολουθούμε το παιχνίδι χωρίς να περιμένουμε ποιος θα ιντριγκάρει περισσότερο.

Ένα τεράστιο respect λοιπόν σε σένα Παύλο και τα κατορθώματά σου, κι ένα μεγάλο συγχαρητήρια για όσα κατάφερες!

Thank you for everything!

FUN ZONE

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

BINGE WATCHING

‘Bridgerton’: Το τρέιλερ της 3ης σεζόν έφτασε και έχει τόσο σούσουρο όσο περιμέναμε!

EVENTS

ThinkBiz Academy 2024: To event επιχειρηματικότητας από νέους για νέους επιστρέφει για 8η χρονιά!

BINGE WATCHING

‘The Gentlemen’: Μια σημαντική λεπτομέρεια δυσκολεύει πολύ τον ερχομό 2ης σεζόν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET