ΕΛΛΑΔΑ

Ξεράσαμε από τα μάτια | Ο Αμβρόσιος απέδειξε ξανά γιατί δεν αξίζει να λέγεται άνθρωπος!

Υπάρχουν πραγματάκια που μας έχουν κακοφανεί σήμερα. Sites που συνεχίζουν την κανονική (κι ευχάριστη υπό κανονικές συνθήκες) ροή τους, τύποι και τύπισσες που ανεβάζουν φωτογραφίες και stories από το Nammos, χρήστες των social media που αφορίζουν τους πάντες και τα πάντα… Δυστυχώς όμως, κανένας από τους παραπάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Αμβρόσιο, αυτόν […]

Neopolis Team

24 Ιουλίου, 2018

Υπάρχουν πραγματάκια που μας έχουν κακοφανεί σήμερα. Sites που συνεχίζουν την κανονική (κι ευχάριστη υπό κανονικές συνθήκες) ροή τους, τύποι και τύπισσες που ανεβάζουν φωτογραφίες και stories από το Nammos, χρήστες των social media που αφορίζουν τους πάντες και τα πάντα…

Δυστυχώς όμως, κανένας από τους παραπάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Αμβρόσιο, αυτόν τον μισάνθρωπο. Ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων βλέπετε, γνωστός για τις ακραίες του απόψεις,  στις δυσκολότερες ώρες της χώρας για τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να αποδείξει για μία ακόμη φορά πως δεν αξίζει να ονομάζεται άνθρωπος. Τουλάχιστον όχι, όσο αποκαλούμαστε έτσι κι εμείς…

«Αλέξιε Τσίπρα, χωρίς τη βοήθεια του Θεού, δεν λύνονται τα προβλήματα του “ασύμετρου φαινομένου”. Μιά λέξη για το Θεό, δεν είπες! Μια επίκληση της Παναγίας μας δεν σε ακούσαμε νά λέγεις! Σε καιρούς αποστασίας από τον δρόμο του Θεού, εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα».

Μεταξύ μας, ο τυπάς μας περνά αδιάφορος. Μία που τα έγραψε και τα διαβάσαμε, μία που δε δώσαμε σημασία στις μπούρδες του κι εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας σε άλλα, πιο σοβαρά ζητήματα. Έλα όμως, που από τη στιγμή που οι δηλώσεις του πήραν δημοσιότητα στα social media, είδαμε αρκετούς (ευτυχώς την μειοψηφία) να τον υποστηρίζουν…

Ε όχι, εκεί δε γίνεται να μην πάρεις θέση. Όχι για αυτόν και την εκκλησία, όχι για τα πιστεύω του καθενός και το πού θα στραφεί για βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή. Αυτά είναι προσωπικά ζητήματα και δε μας πέφτει κανένας λόγος, όσο δεν ενοχλούνται οι υπόλοιποι άνθρωποι βέβαια.

Μόνο που στην περίπτωση της εν λόγω ανάρτησης, όχι μόνο ενοχλούμαστε αλλά θέλουμε να σταθούμε απέναντί του και να φωνάξουμε: ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ!

Κάπως έτσι, αν και λίγο πιο ήπια, αντέδρασε ένας νεαρός ιερέας από την Καλαμάτα, αποδεικνύοντας πως το μίσος δεν είναι χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων της εκκλησίας. Αντιθέτως…

Το εν λόγω post του πατήρ Νεόφυτου: «Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου . Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ».

Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση του Αμβρόσιου:

«Σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστρο- φικές φωτιές, σύνεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τόν ουρανό!

Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού;Ποιός άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του; Ιδού μερικά από τα κατορθώματά τους:

Κατάργηση του Θρησκευτικού Όρκου στους Υπουργούς!

Αφαίρεση των Εικόνων του Χριστού μας και των Αγίων μας από τά Σχολεία, τα Γραφεία των Υπουργών, τις Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ.

Νομιμοποίηση του Γάμου των Ομοφυλοφίλων διά του Συμφώνου Συμβιώσεως.

Παρελάσεις των Gays και γελειοποίηση των Εικόνων με την ανάρτησή τους στα γεννητικά όργανα τους στις δημόσιες παρελάσεις τους.

Κατάργητης της πρωϊνής προσευχής από τά Σχολεία.

Κατάργηση του εκκλησιασμού των Μαθητών.

Κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα Δημόσια Σχολεία.

Περιφρόνηση του Μυστηρίου του χριστιανικού Γάμου, αφού ο Πρωθυπουργός συζεί αστεφά- νωτος με την φιλενάδα του κα Μπέττυ ή Περιστέρα.

Περιφρόνηση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως, αφού δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά τους.

Εξάπλωση της εγκληματικότητος κατά την περίοδο της Πρωθυπουργίας του. Βλέπε και τον Ρουβίκωνα!

Εξάπλωση του γυμνισμού και εν γενει της ανηθικότητος στη σύγχρονη Κοινωνία μας .

Ο Υπουργός της α-Παιδέιας κ. Γαβρόγλου θέλει να καταργήσει τις Πανελλήνιες Εισαγω-γικές Εξετάσεις στην Πανεπιστημιακή Βαθμία, ώστε «τα παιδιά μας χωρίς αγωνία το Σάββατο το βράδυ να μπορούν νά πηγαίνουν στα μπάρ για ένα ποτό και για να μπορούν επίσης να ερωτεύωνται»!!!!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ;

Μα, ποιός άλλος από τον Πρωθυπουργό μας;»

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET