ΕΛΛΑΔΑ

H παραλία της Βούλας γίνεται η πρώτη #GrEEnBeach στην Ελλάδα με φωτοβολταϊκές ομπρέλες!

Ω ναι, θα φορτίζουμε τα κινητά μας με τον ήλιο!

Neopolis Team

17 Ιουλίου, 2020

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και η παραλία είναι, για ευνόητους λόγους, το μέρος εκείνο που περνάμε τις ζεστές μέρες τούτη την περίοδο. Κι όταν διαβάζουμε για πρωτοβουλίες όπως αυτή που ακολουθεί, χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που γίνονται πραγματάκια.

Αναφερόμαστε φυσικά στην παραλία της Βούλας που πάει ένα βήμα παρακάτω και κάνει τη μετάβαση στο ψηφιακό και πράσινο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. 

Κι όμως, οι επισκέπτες που θα πηγαίνουν να ρίξουν τις βουτιές τους και να αράξουν με τις ώρες σε μια ξαπλώστρα, δεν θα έχουν να ανησυχούν πια για την μπαταρία του κινητού τους, ούτε για το αν ξέχασαν το power bank σπίτι, μιας και πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να το φορτίζουν μέσω της ηλιακής ενέργειας δωρεάν. Say whaaat?

Όλες οι ομπρέλες δηλαδή, θα είναι εξοπλισμένες με φωτοβολταϊκά πάνελ και ξεχωριστό σύστημα φόρτισης με δύο θύρες USB ανά ομπρέλα.

Το ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης ατομικών συσκευών θα είναι διασυνδεδεμένο σε δίκτυο του Διαδικτύου των Αντικειμένων με δυνατότητα μετάδοσης των μετρήσεων σχετικά με την καταναλισκόμενη ενέργεια ανά ηλιακό φορτιστή.

Περισσότερες πληροφορίες θα παρουσιάζονται στο https://ec.europa.eu/greece/events/grEEnbeach_el , όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για το ενεργειακό όφελος από τη φόρτιση των συσκευών τους με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Σημειώνεται πως η πιλοτική αυτή δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα η οποία, σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ), εγκαθιστά το σύστημα των ηλιοσυλλεκτών στην παραλία της Βούλας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών περί της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (#EUGrEEnDeal).

Κοινός στόχος πλέον είναι να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050 με σκοπό την ταχεία και ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών και την προστασία του φυσικού πλούτου των χωρών της Ευρώπης.

Μακάρι να δούμε την εν λόγω πρωτοβουλία και σε άλλες παραλίες, δίχως όμως να επηρεάσει το κόστος στις ομπρέλες.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET