ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Θέλεις να δεις πού ακριβώς βρίσκεται οποιοδήποτε αεροπλάνο την κάθε στιγμή; Υπάρχει τρόπος!

Κι όμως, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που πλέον μπορούμε να παρακολουθούμε οποιαδήποτε εμπορική πτήση θέλουμε, σε live εικόνα, ξέροντας πάνω από ποια πόλη (ή χωριό) βρίσκεται, σε τι υψόμετρο, με τι ταχύτητα κινείται αλλά και ποιος ο κωδικός πτήσης που έχει το εκάστοτε αεροπλάνο. Προσωπικά, έχω μια ιδιαίτερη φοβία για τα αεροσκάφη και τις […]

Νότης Κουτσούκος

28 Νοεμβρίου, 2015

Κι όμως, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που πλέον μπορούμε να παρακολουθούμε οποιαδήποτε εμπορική πτήση θέλουμε, σε live εικόνα, ξέροντας πάνω από ποια πόλη (ή χωριό) βρίσκεται, σε τι υψόμετρο, με τι ταχύτητα κινείται αλλά και ποιος ο κωδικός πτήσης που έχει το εκάστοτε αεροπλάνο.

Προσωπικά, έχω μια ιδιαίτερη φοβία για τα αεροσκάφη και τις πτήσεις. Αν ήταν στο χέρι μου, δε θα έμπαινα ποτέ (ποτέ όμως!) σε αεροπλάνο και ταυτόχρονα θα εμπόδιζα οποιοδήποτε αγαπημένο μου πρόσωπο να κάνει το …λάθος. Γνωρίζοντας όμως πως κάτι τέτοιο δε γίνεται, αρκούμαι σε άλλες λύσεις.

Όπως για παράδειγμα το Planefinder, η εφαρμογή η οποία δείχνει ανά πάσα ώρα και στιγμή πού ακριβώς βρίσκεται μία πτήση.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός των αεροσκαφών που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας. Ειδικά αυτό που συμβαίνει με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δύσκολα θα το φανταζόμασταν αν δεν είχαμε εικόνα.

planefinder1

Από την άλλη βέβαια, αναρωτιέμαι για το εξής: Δεν είναι λίγο επικίνδυνο όλες αυτές οι πληροφορίες να είναι ελεύθερες για το κοινό; Για παράδειγμα, ξέροντας συντεταγμένες και ταχύτητα, δε θα μπορούσες να οργανώσεις πιο εύκολα μία επίθεση με πύραυλο από το έδαφος; Ποιος ξέρει…

Τέλος, να σημειωθεί πως υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή και για τα πλοία, με το όνομα MarineTraffic.

Άντε, καλή διασκέδαση!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET