fbpx

Πάντειο: Άτομα με κράνη μπουκάρουν στη συνέλευση, μπουγελώνουν και τραυματίζουν φοιτητές!


Επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με φοιτητή να τραυματίζεται στο κεφάλι και να νοσηλεύεται, όπου βγήκε ευτυχώς σήμερα, και φοιτήτρια να μπουγελώνεται. Απίστευτο, κι όμως ελληνικό. 

Σημειώνεται, πως παρά τις άνανδρες αυτές επιθέσεις, η συνέλευση συνεχίστηκε κανονικά και αποφασίστηκε διήμερη κατάληψη, σήμερα και αύριο.

Η ΔΑΠ, στη συνέχεια, απέσυρε τη συμμετοχή της από τη συνέλευση, αλλά και από τη τελική ψηφοφορία, η οποία συνεχίστηκε με τα εναπομείναντα σχήματα.

Σύμφωνα με φοιτήτρια που ήταν παρούσα στην τέταρτη, κατά σειρά, γενική συνέλευση για να αποφασιστεί αν οι φοιτητές θέλουν πάλι κατάληψη ή όχι, σημειώθηκε η πιο άνανδρη, έβερ, επίθεση προς φοιτήτρια.

Στιγμιότυπο από την στιγμή που η κατάσταση ξέφυγε και μας έστειλε η ίδια η φοιτήτρια:

«Σήμερα στη σχολή μου, στο Πάντειο, έγινε η τέταρτη γενική συνέλευση για να αποφασιστεί εάν οι φοιτητές του θέλουν κατάληψη ή όχι. Όπως και όλα τα υπόλοιπα σχήματα, έτσι και η ΔΑΠ, όταν ήρθε η σειρά της να παρουσιάσει το καταστατικό της , έστειλε στο βήμα τον αντιπρόσωπο της. Όταν εκείνος ολοκλήρωσε τον λόγο του, δόθηκε το μικρόφωνο και σε εμάς, τους υπόλοιπους φοιτητές, καθώς σε μέλη αντίπαλων παρατάξεων, ώστε να αναπτυχθεί πάλι διάλογος, να γίνουν ερωτήσεις, τοποθετήσεις, διαφωνίες, επισημάνσεις κοκ. Στο τέλος της συνέλευσης ξεκίνησε η ψηφοφορία, και αφού βγήκε το τελικό πόρισμα, σεβόμενοι την απόφαση της πλειοψηφίας, διαλυθήκαμε.»

Που λέτε, αυτό θα ήταν το ιδανικό και πιο δημοκρατικό σενάριο, που θα έδειχνε και μια στοιχειώδη παιδεία, αλλά προφανώς η κατάσταση ήταν άλλη και ξέφυγε άσχημα, όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση της φοιτήτριας, Ελευθερίας Αθανασά.

«Η κοπέλα-αντιπρόσωπος όντως τόλμησε να σηκωθεί στο βήμα για να παρουσιάσει το καταστατικό της παράταξης της, όπως ακριβώς έκαναν πριν από εκείνη και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Μόνο που στην συνέχεια, για κακή της τύχη της, την μπουγελώσανε. Έκανε να φύγει η δύσμοιρη, και αυτή και οι ομοϊδεάτες της, και «κάποιοι» με κράνη τους κυνήγησαν. Μάλιστα, (άκου να δεις τώρα ε), κάποιον από αυτούς, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον κλωτσάνε. Γύρω στα 500 άτομα αυτομάτως πανικοβλήθηκαν (μην φάνε καμία αδέσποτη και αυτοί, κατάλαβες) και εκκένωσαν το αμφιθέατρο μέσα σε λίγα λεπτά. Το παιδί αυτό τώρα νοσηλεύεται. Και οι δράστες θα κάνουν αύριο ρεμπέτικο γλέντι στο προαύλιο της σχολής για να γιορτάσουν την νίκη τους με τους συντρόφους συναγωνιστές.»

Για να κολλάω αφίσες όποτε γουστάρω, να σπάω στο ξύλο μαλάκες καθηγητές που με κόβουν για τρίτη φορά, να κάνω ταγκιές στους τοίχους άμα θελήσω και όποτε το θελήσω, να ανάβω τσιγάρο μέσα στον διάδρομο του ορόφου γιατί χαρμάνιασα, μαλάκα μου, και τέλος πάντων να είμαι… ελεύθερος, γιατί το πανεπιστήμιο ανήκει σε εμένα, τον φοιτητή, κομπλέ;» Το ελληνικό πανεπιστήμιο αποτελεί κάθε άλλο παρά ποτέ πλέον, τσιφλίκι για τους ακραίους, ένα στέκι ανομίας για την στρατολόγηση και αναπαραγωγή νέων τυφλά φανατισμένων κομματόσκυλων, όμοιων τους. «Τα αμφιθέατρα του είναι ανοιχτά σε όλους. Θέλουμε ελευθερία λόγου, ελευθερία διακίνησης ιδεών.» Εκτός αν έχεις διαφορετική άποψη από «αυτούς» . Τότε, «λυπάμαι κυρία μου αλλά δεν χωράμε όλοι, καταλαβαίνετε…

ΥΓ: Πολλοί φίλοι, γνωστοί, συμφοιτητές, άγνωστα παιδιά, που πιάσαμε κουβέντα στη σχολή για τα τρέχοντα, μου έδωσαν να καταλάβω τις τελευταίες μέρες, πόσο πολύ φοβούνται να ανέβουν στο βήμα, να πάρουν το λόγο, να γράψουν κάτι στο Facebook, να ανοίξουν το στόμα τους και να μοιραστούν απόψεις και ιδέες, έχω να μοιραστώ μαζί τους το εξής:
Η τρομοκρατία, πλέον, δεν είναι ντυμένη μόνο με τη στολή του «μπάτσου»
Πλέον κρατάει κόκκινες σημαίες, κρύβεται δειλά μέσα σε κράνη και πετάει μολότοφ σε όποιον διαφωνεί.»

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET