ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

Η ιδανική αφορμή για το πρώτο θερινό σινεμά της χρονιάς!

Neopolis Team

23 Μαΐου, 2024

Αυτή είναι η τελευταία ανοιξιάτικη Πανσέληνος για φέτος, που σημαίνει ότι από την επόμενη φορά θα μιλάμε πια για καλοκαιρινά γεμάτα φεγγάρια! *σύντομο διάλειμμα για silly happy dance*

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ήδη νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε βαθιά μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο. Πάντως σίγουρα έχουμε υιοθετήσει από τώρα τις συνήθειες της εποχής. Ξέρεις, το ποδαράκι που εξέχει από το σεντόνι στον ύπνο, την παραγωγή ιδρώτα με το κιλό στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, τις μεσημεριανές σιέστες κ.ο.κ..

Με το γενικότερα mood να στρέφεται προς τα εκεί λοιπόν, στην αποψινή βραδιά ταιριάζει τέλεια ένα κανόνισμα σε θερινό σινεμά ή άραγμα σε ταράτσα!

Διάβασε κι αυτό

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν κι επίσημα από σήμερα, το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε!

Ένα σημείο με θέα ξεκάθαρα θα μας ανταμείψει πάντως, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Πανσέληνο του Μαΐου, γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών», με μια έκπληξη στον νυχτερινό ουρανό της Πέμπτης (23/05). Το ολόγιομο φεγγάρι θα είναι ορατό και την Παρασκευή, όποτε θα φαίνεται μεγαλύτερο και με πιο βαθιά απόχρωση.

Σχετικά με την έκπληξη που προαναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου το φεγγάρι θα ανατείλει κοντά σε ένα κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα, τον Αντάρη (Antares) – το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Σκορπιού, που θα είναι επίσης ορατός απόψε. Θα έχουμε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο δηλαδή!

Η καταγωγή της ονομασίας «Φεγγάρι των Λουλουδιών»

Τα ονόματα των Πανσελήνων προέρχονται συνήθως από φυλές ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά και περιγράφουν φυσικά φαινόμενα ή αλλαγές που πραγματοποιούνται στη χλωρίδα ή στην πανίδα κατά την εκάστοτε εποχή του χρόνου. Αυτή του Μαΐου λοιπόν, πήρε το όνομά της επειδή το συγκεκριμένο μήνα ανθίζουν πολλά λουλούδια.

Άλλες ονομασίες είναι: «Φεγγάρι του Γάλακτος», «Φεγγάρι της Μητέρας», «Λαμπερό Φεγγάρι» και «Φεγγάρι του Λαγού».

Τέλος, ένα fun fact που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους: Η επόμενη Πανσέληνος πέφτει την Παρασκευή 21 Ιουνίου, που όλως τυχαίως είναι και η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET