ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 50.000 άτομα περιμένουν στην «ουρά» για δίπλωμα, δε θα το πάρουμε ποτέ!

Ανοίξτε τις σχολές! #διπλής

Neopolis Team

5 Απριλίου, 2021

Ο κορωνοϊός προτού μπει και φέρει τα άνω κάτω στη ζωή μας, πρέπει να γέλασε πολύ με τα σχέδια που κάναμε μέσα στην αθωότητα και την άγνοιά μας. Για πολλούς, ένα από αυτά ήταν να πάρουμε και το δίπλωμα οδήγησης.

Και τα έλεγε το άσμα «Μην κάνεις όνειρα γιατί ο Θεός γελάει…», πού να ξέραμε;!

Η απόκτηση του διπλώματος οδήγησης λοιπόν, υπήρξε για πολλούς (σύμφωνα με τα νούμερα, πάρα πολλούς) άλλο ένα θύμα των καιρών, το οποίο μας έχει πονέσει αρκετά ομολογουμένως. Φτάνεις στην ηλικία ή στη φάση της ζωής σου που σου επιτρέπεται να πάρεις επιτέλους τη μετακίνησή σου στα χέρια σου και να μην εξαρτιέσαι από φίλους, συγγενείς και ΜΜΜ, και σκάει μια πανδημία να σου κλέψει τ’ όνειρο.

Πάνω από 50.000 συγκεκριμένα, είναι τα άτομα που περιμένουν στην ουρά για το δίπλωμα, που σημαίνει πως και να ανοίξουν οι σχολές, θα έρθουμε αντιμέτωποι με πολλή αναμονή ακόμα.

Το χειρότερο δε, είναι ότι παρότι η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα αποφασίζει την επαναλειτουργία διαφόρων τομέων, ο συγκεκριμένος δε βρίσκεται στις προτεραιότητές της. Και σύμφωνα με τους εργαζόμενους του κλάδου (αλλά κι εμάς, αν μας ρωτάτε), δε βγάζει ιδιαίτερο νόημα.

Έτσι, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποφάσισε να ζητήσει την άμεση επαναλειτουργία των σχολών μέσω επιστολής προς τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι:

Η αγανάκτηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τη στιγμή που ορισμένα επαγγέλματα, όπως οι αυτοκινητιστές, λειτουργούν τόσο καιρό κανονικά, έχοντας τη δυνατότητα να βρίσκονται στο όχημά τους έως τρία άτομα, τη στιγμή που για τα μαθήματα οδήγησης τα επιβαίνοντα άτομα είναι δύο, ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος, ενώ πολύ εύκολα μπορεί να γίνει και η ιχνηλάτηση, επειδή τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα.

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν τον κλάδο και τους εργαζομένους του, επισημαίνοντας τα εξής:

Το 80% των εκπαιδευτών σχολών οδήγησης δεν είχαν πρόσβαση σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε καν σε Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Ολόκληρος ο κλάδος βλέπει μπροστά του το φάσμα της ανεργίας και χιλιάδες άνθρωποι που εξαρτώνται από αυτόν, όπως τα μέλη οικογενειών των επαγγελματιών, απειλούνται με καταστροφή

Περισσότεροι από 50.000 πολίτες είναι στην αναμονή για έκδοση διπλώματος οδήγησης, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Και πάλι λοιπόν, ανοίξτε τις σχολές! #διπλής


Photo by Art Markiv on Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET