fbpx

Παν/μιο Θεσσαλίας: Η ΔΑΠ δηλώνει νικήτρια σε τμήμα που… δεν έγιναν φοιτητικές εκλογές!


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνεχίζει να δηλώνει νικήτρια των φετινών φοιτητικών εκλογών, ακόμα και σε… ανύπαρκτες εκλογές, όπως καταγγέλει φοιτήτρια του τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Η ίδια κάνει λόγο για fake news που έχουν πάρει μεγάλη διάσταση – αφού διαδίδονται από πολλά ΜΜΕ – σύμφωνα με τα οποία η ΔΑΠ βγήκε πρώτη στο τμήμα με 80 στις 86 ψήφους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στο συγκεκριμένο τμήμα δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ εκλογές, όπως λέει η φοιτήτρια και μέλος της Προσωρινής Επιτροπής Φοιτητών στο tvxs.gr και άρα δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι.

Δε νομιμοποιούμαστε να κάνουμε εκλογές γιατί δεν είχαμε καταστατικό και νόμιμες σφραγίδες. Η ΔΑΠ αρχικά απείλησε πως θα κάνει εκλογές παρά ταύτα. Εκλογές δεν έγιναν, όμως όπως μάθαμε αργότερα, η ΔΑΠ έστειλε ανακοίνωση στα ΜΜΕ ότι τις κέρδισε!

Είναι σαν νοθεία χωρίς καν εκλογές. Το ερώτημα είναι αν προσμετρήθηκαν και στον συνολικό αριθμό των ψήφων τους πανελλαδικά αυτές οι ψεύτικες ψήφοι.

Η φοιτήτρια αναφέρει πως, παρότι η απόφαση για τη μη διενέργεια των εκλογών στο τμήμα είχε ληφθεί, στις 13 Μαΐου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, το οποίο δεν υπάγεται στη σχολή.

«Μου είπε πως επειδή είμαι από τα άτομα που έτρεξαν την όλη διαδικασία, δεν ήθελε να  με αφήσει απ’ έξω από την απόφαση της ΔΑΠ να κάνει εκλογές στο τμήμα μας. Του εξήγησα πως δε νομιμοποιούμαστε να κάνουμε εκλογές και πως φυσικά δεν μπορεί μόνη της η ΔΑΠ να προχωρήσει και τον ρώτησα πώς θα ξεπεράσει τα εμπόδια του νόμου. Μου απάντησε πως με ένα τηλεφώνημα στον Πρύτανη λύνεται αυτό. Με λίγα λόγια, μας απείλησε ευθέως πως θα προχωρήσουν θέλουμε δε θέλουμε σε εκλογές και είπε ότι έχουν τα μέσα να πετύχουν το σκοπό τους».

Η προσωρινή επιτροπή, μετά από αυτό το τηλεφώνημα του στελέχους της ΟΝΝΕΔ, αποφάσισε να βγάλει μια ανακοίνωση την οποία έστειλε στην πρόεδρο του τμήματος, στον Κοσμήτορα της Σχολή και στην πρόεδρο ΔΣ των μελών ΔΕΠ (Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού). «Οι περισσότεροι δεν αντέδρασαν. Μόνο η πρόεδρος των μελών ΔΕΠ έβγαλε μια ανακοίνωση ότι χαιρετίζουν τις φοιτητικές εκλογές σε όσους συλλόγους έχουν νομικά κατοχυρωμένο καταστατικό», σημειώνει

Οι εκλογές στο συγκεκριμένο τμήμα δεν έγιναν τελικά, αλλά την επόμενη μέρα, ο τοπικός και όχι μόνο τύπος, αποκαλούσε τη ΔΑΠ νικήτρια!

Αρχικά το είδαμε σε ένα site. Νομίζαμε ότι έγινε κάποιο λάθος κι έτσι τηλεφωνήσαμε και τους ενημερώσαμε σχετικά. Ο υπεύθυνος μας είπε όμως ότι είχαν λάβει ανακοίνωση από την ΔΑΠ. Όταν τους εξηγήσαμε τι έχει συμβεί, διέγραψαν απλά ένα μέρος του δημοσιεύματος. Πάλι δεν προκύπτει η αλήθεια από όσα γράφουν. Μετά από λίγο είδαμε ότι η ψευδής είδηση υπήρχε παντού. Έως και στο site της ΕΡΤ. Βγάλαμε δημόσια ανακοίνωση μέσα από την οποία καταγγέλουμε τη διασπορά ψευδών ειδήσεων από τη ΔΑΠ, η οποία όμως δεν αναπαράχθηκε με την ίδια ζέση από τον τύπο».

Η ουσία είναι να ανακληθεί σωστά από όλα τα site. Το πρώτο site αφήνει τις 80 ψήφους της ΔΑΠ στο συνολικό αποτέλεσμα νοθεύοντας το. Έχουμε την αίσθηση ότι η ΔΑΠ τις έχει καταμετρήσει στον συνολικό αριθμό ψήφων που πήρε πανελλαδικά. Είναι μια νοθεία χωρίς εκλογές. Το κατάφεραν κι αυτό!

Θέση ωστόσο δεν έχει πάρει ούτε το ίδιο το πανεπιστήμιο. Όπως δηλώνει η φοιτήτρια: «Θεωρώ ότι το πανεπιστήμιο έχει ευθύνη.», συμπληρώνοντας «Νομικά δεν ξέρω αν είναι το σωστό, αλλά ηθικά είναι. Κάθε τμήμα έχει μια εφορευτική επιτροπή που κρατάει τα πρακτικά με τις ψήφους σε κάθε καταμέτρηση. Στο τμήμα μας δεν υπάρχει αυτή η επιτροπή, γιατί δεν έγιναν εκλογές. Είναι πεντακάθαρο. Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δείχνει άλλη μία φορά το πρόσωπό της διασπείροντας απαράδεκτα ψέματα μην μπορώντας να διαχειριστεί την ήττα της»

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET