ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Να καταργηθεί το βοδινό κι αρνίσιο κρέας από τα εστιατόρια του campus ψήφισαν οι φοιτητές του Παν. Οξφόρδης!

Σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

19 Νοεμβρίου, 2020

Θα έλεγε κανείς ότι το Παν/μιο της Οξφόρδης διαθέτει πολλούς vegan φοιτητές, οι οποίοι δεν αντέχουν την ύπαρξη του κρέατος στα εστιατόρια του campus. Όντως, είναι πολύ πιθανό μέρος αυτών που ψήφισαν την κατάργηση του βοδινού και του αρνίσιου κρέατος να είναι χορτοφάγοι, ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση έχει έναν απώτερο σκοπό: την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η κτηνοτροφική βιομηχανία δεν έχει βάλει απλώς το χεράκι της σε αυτό το πρόβλημα, αλλά το έχει χώσει πολύ βαθιά, οπότε αναζητούνται τρόποι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ένας από αυτούς είναι η μείωση της κατανάλωσης των προϊόντων της ή η ολοκληρωτική μετάβαση στη χορτοφαγική διατροφή. Δεν είναι μόνο, δηλαδή, η άποψη ότι κάθε ζώο έχει το δικαίωμα να ζει, που οδηγεί πολλούς να απαρνηθούν το κρέας, αλλά το ενδιαφέρον τους για την ισορροπία του πλανήτη γενικότερα.

Για να μη μακρηγορούμε, η Ένωση Φοιτητών του Πανεπιστημίου με τα 22.000 μέλη, έκανε αυτό το ψήφισμα, πήρε την απάντηση που ήθελε από το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων (από τα 2/3 ειδικότερα) και κατέθεσε την πρότασή της για απαγόρευση του βοδινού και αρνίσιου κρέατος στα εστιατόρια των εγκαταστάσεων.

Φυσικό κι επόμενο, να βρουν ανθρώπους απέναντί τους, όπως ο Mo Metcalf-Fisher από την οργάνωση Countryside Alliance, ο οποίος δήλωσε:

Οι βρετανικές φάρμες παράγουν μερικά από πιο καλά κόκκινα κρέατα στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα συμμορφώνονται με τα υψηλότερα ηθικά και περιβαλλοντικά στάνταρντ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δε θα έπρεπε σε κανέναν να απαγορεύεται να φάει ό,τι θέλει, ενώ χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «δρακόντεια».

Η σκέψη από πίσω της όμως, ήταν πως αφού κατάφερε να ισχύσει η συγκεκριμένη απαγόρευση στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ όσον αφορά το βοδινό κρέας, καθώς επίσης στο Γκόλντσμιθς, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και της Ανατολικής Αγγλίας, και στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), τότε μπορεί να συμβεί και στη δική τους περίπτωση.

Όπως είπαμε και στην αρχή, το κύριο επιχείρημα των φοιτητών είναι το αντίκτυπο της βιομηχανίας κρεάτων στην κλιματική αλλαγή.

Οι ίδιοι αναφέρουν συγκεκριμένα πως:

Ως το παλαιότερο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, το έθνος ζητά από αυτό να ηγηθεί, ωστόσο έχει δείξει έλλειψη ηγεσίας στο θέμα των κλιματικών αλλαγών.

Καλούν λοιπόν, να αναλάβει δράση και να κάνει σημαντικές κινήσεις στην επίλυση του εν λόγω προβλήματος από μεριάς του, με σκοπό άλλωστε να πετύχει και τον στόχο που έχει θέσει μέχρι το 2030.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET