EVENTS

Στην «Πανγαία» του TEDxAUEB 2023 θα μετατρέψουμε τη διαίρεση σε πρόσθεση!

Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε έναν κόσμο, από τον οποίο απουσιάζουν τόσο η αποξένωση όσο και ο διχασμός.

Γεωργία Σιμιτζή

22 Φεβρουαρίου, 2023

Attention everyone! Το TEDxAUEB επιστρέφει για 11η χρονιά και το φετινό θέμα του μας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι πίσω στην… «Πανγαία», όπου οι άνθρωποι δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, με σκοπό να δραπετεύσουμε από τον ατομικό μας κόσμο και να έρθουμε πιο κοντά στους γύρω μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TEDxAUEB (@tedxaueb)

Κατά την αρχαιότητα, ο πλανήτης μας δεν είχε τη σημερινή του μορφή, αλλά αποτελούνταν από ένα ενιαίο κομμάτι γης: Την Πανγαία. Η κίνηση των τεκτονικών πλακών, βέβαια, σταδιακά διέσπασε τη Γη σε πέντε αυτόνομα κομμάτια. Τις γνωστές για μας, 7 ηπείρους. Είναι άραγε η Πανγαία απλώς ένα φυσικό φαινόμενο;

Οι άνθρωποι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πασχίζουμε να κρατήσουμε την ταυτότητά μας, εστιάζοντας στις διαφορές και αγνοώντας τις ομοιότητες μας. Έχουμε πλέον μάθει, να αντιμετωπίζουμε το ξένο με καχυποψία καθώς μας προκαλεί μία αίσθηση ανασφάλειας. Η ανάγκη να αναδείξουμε τη διαφορετικότητά μας, μας έκανε να χωριστούμε σε στρατόπεδα, αλλά και να απομονωθούμε σε ατομικό επίπεδο.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, πως κάποια στιγμή σε γεωγραφικό επίπεδο, θα επιστρέψουμε στην Πανγαία. Υπάρχει όμως η προοπτική, να συμβεί αυτό και στην κοινωνία μας ή είμαστε καταδικασμένοι να συνεχίσουμε να ζούμε μέσα στο διχασμό και την αποξένωση;

Στο φετινό TEDxAUEB, με τίτλο ΠΑΝΓΑΙΑ, δεν θα είσαι αποξενωμένος. Θα κληθείς να δραπετεύσεις από τον ατομικό σου κόσμο. Είσαι έτοιμος να μετατρέψουμε τη διαίρεση σε πρόσθεση;

Σε περιμένουμε στις 18 Μαρτίου 2023 στο «Ωδείο Αθηνών»(Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β 17-19, Αθήνα) για μοναδικές ομιλίες, μαγευτικά performances και διαδραστικά workshops που θα μας φέρουν όλους κοντά.

Εισιτήρια

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TEDxAUEB (@tedxaueb)

Κλείσε το εισιτήριό σου στο ticketmaster.gr: https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2006020.html ή μέσω τηλεφώνου στο 211 1981535 και ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε έναν κόσμο, από τον οποίο απουσιάζουν τόσο η αποξένωση όσο και ο διχασμός!

Early bird έως 25/02.

Φέτος, εκτός από το κανονικό εισιτήριο θα υπάρχει και η επιλογή CINEMA. Με αυτόν τον τύπο εισιτηρίου, μπορείς να παρακολουθήσεις σε live μετάδοση την κεντρική σκηνή από έναν εναλλακτικό χώρο, γεμάτο με έργα τέχνης, ευχάριστο κλίμα και πιο χαμηλή τιμή εισιτηρίου. Παράλληλα, θα έχεις πρόσβαση σε όλα τα workshops, buffet, delegate bags και πολλά άλλα!

Αν θες λοιπόν και εσύ να αισθανθείς πως βρίσκεσαι σε ένα cozy cinema, όπου η ταινία που θα προβάλλεται, θα αποτελείται από ομιλίες με θεματικό άξονα την PANGEA, μη διστάσεις να επιλέξεις το CINEMA!

Σε περίπτωση, που είσαι πρόθυμος να υποστηρίξεις το έργο του TEDxAUEB, μπορείς να κλείσεις το εισιτήριο DONORS, που σου δίνει την ευκαιρία να παρέχεις ένα επιπλέον ποσό αν είσαι διατεθειμένος να προσφέρεις.

FUN ZONE

PLACES TO BE

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν κι επίσημα από σήμερα, το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε!

BINGE WATCHING

Maestro: Σε λίγη ώρα βγαίνει ολόκληρη η 2η σεζόν στο Netflix για παπακαλιάτικο ξενύχτι!

EVENTS

Colourday Festival 2024: Έρχεται στις 16 Ιουνίου με πολύ χρώμα και μουσική, τα λέμε εκεί!

Τιβί

10 τηλεοπτικές οικογένειες που μεγαλώσαμε μαζί τους και τις αγαπήσαμε σαν δικές μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET