Είναι viral

Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία προσφέρει πτυχίο Νίντζα, εναλλακτικές να υπάρχουν!

Και μάλιστα έχει τον πρώτο του απόφοιτο.

Neopolis Team

7 Ιουλίου, 2020

Αν δεν είσαι τόσο φαν του σύγχρονου δυτικού κόσμου με τους κατασκόπους του, τους κρατικούς εχθρούς του και όλα αυτά που έχουμε συσχετίσει με τη CIA χάρη στη μεγάλη οθόνη, τότε δε σου προτείνουμε να λάβεις υπόψιν σου την αγγελία της μυστικής υπηρεσίας για φρέσκο αίμα στην ομάδα της.

Αν όμως είσαι πιο παραδοσιακός και ιστορικός τύπος στο θέμα της κατασκοπίας, τότε οι σπουδές που χαρίζουν πτυχίο νίντζα, σε ενδιαφέρουν και με το παραπάνω.

Και στην τελική, πρόκειται για ένα αντικείμενο με το οποίο ασχοληθήκαμε όλοι μας σαν παιδιά και προσποιηθήκαμε ότι είμαστε κορυφαίοι στο είδος, οπότε εκτός των άλλων, ένα παιδικό όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Που λέτε, στην Ιαπωνία (πού αλλού;) και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Μίε, υπάρχουν σπουδές με αντικείμενο την πολεμική τέχνη των νίντζα, το οποίο απέκτησε πρώτος ο 45χρονος Genichi Mitsuhashi. Ο ίδιος λέει ότι πέρασε δύο ολόκληρα χρόνια μελετώντας κι εξετάζοντας σε βάθος τη συγκεκριμένη τέχνη ιστορικά, ενώ ταυτόχρονα τελειοποιούσε τις ικανότητές του πάνω σε αυτή.

Μάλιστα, ο τύπος το πήγε τόσο μακριά, που αγόρασε για χάρη των σπουδών του ένα ξύλινο διώροφο σπίτι στην επαρχία Ίγκα, τη γενέτειρα των νίντζα, καλλιεργώντας ρύζι και λαχανικά. Κι αυτό γιατί λέγεται ότι οι νίντζα εργάζονταν τα πρωινά ως αγρότες και εξασκούνταν στην τέχνη τους τα απογεύματα, οπότε με αυτόν τον τρόπο θέλησε να μπει για τα καλά στο κλίμα. Αφοσίωση το λέμε αυτό. 

Τους σκοπούς του τους πέτυχε αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, αποκτώντας εν τέλει το πολυπόθητο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Μίε, τον Μάρτιο του 2018. Σημειωτέον, ήταν ένας από τους τρεις συνολικά που έφτασαν στο τέλος των συγκεκριμένων σπουδών. Στη συνέχεια προχώρησε σε διδακτορικό και ελπίζει να καταφέρει να συνδέσει τους επισκέπτες της περιοχής με την κοινότητα.

«Ήταν δύο γεμάτα χρόνια, επειδή έζησα σε ένα ορεινό χωριό στην Ίγκα, για να μελετήσω την παράδοση των νίντζα και να κυνηγήσω την έρευνά μου με τον δικό μου τρόπο», δήλωσε στην εφημερίδα Asahi Shimbun.

Ο Yuji Yamanda, καθηγητής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Παν/μίου τον χαρακτήρισε μάλιστα ως «πρότυπο για τους απόφοιτους που σπούδασαν νίντζα». Εμείς θα τον χαρακτηρίζαμε ως πρότυπο γενικότερα, με το πείσμα και την αφοσίωση που έδειξε στο αντικείμενο που θέλησε να σπουδάσει.

Τέλος, ο κ. Yamanda προειδοποιεί όσους ενδιαφέρονται, πως πρόκειται για σπουδές στις οποίες μαθαίνεις για τους νίντζα, όχι πώς να γίνεις ένας απ’ αυτούς. Λίγο σαν κάπως να ξενερώσαμε. Αλλά και πάλι, η ιστορία τους είναι μεγάλη, καθώς ξεκινάει από τον 14ο αιώνα, όπου φεουδάρχες τους προσλάμβαναν ως μισθοφόρους κατασκόπους, για να διεισδύσουν σε εχθρικά κάστρα και να αποσπάσουν πληροφορίες.


cover photo

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET