Καθηγητές Πανεπιστημίου ψήφισαν να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακά τα παιδιά τους!


Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μετά την απόφαση που πάρθηκε από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος κατά την καλοκαιρινή περίοδο, για δωρεάν μεταπτυχιακά σε παιδιά καθηγητών.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών και αντιπρύτανης αρμόδια των φοιτητικών θεμάτων, Αναστασία Αλευριάδου, ζήτησε την εγγραφή σε περιζήτητο μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα για τα παιδιά δύο καθηγητών. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αφορά τις "Επιστήμες της Αγωγής - δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018". Η διάρκεια του είναι τα τρία εξάμηνα, ενώ η συμμετοχή του φοιτητή αγγίζει τα 2.950 ευρώ. Ο λόγος που είναι τόσο περιζήτητο, είναι η δυνατότητα επιπλέον μοριοδότησης στους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής και εγγραφής τους σε ξεχωριστό πίνακα προσλήψεων.

Το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν όμως είναι ακόμα πιο εκνευριστικό. Οι καθηγητές που υποστήριξαν το αίτημα, δήλωσαν ότι η ζωή στην Φλώρινα και την Κοζάνη είναι πολύ ακριβή για τους γονείς των δύο παιδιών. Άσχετα βέβαια αν το μηνιαίο τους εισόδημα φτάνει τα 2.000 ευρώ.

Εννοείται ότι οι αντιδράσεις έντονες, με τους υπόλοιπους καθηγητές να ζητούν την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών. Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητής Χαράλαμπος Λεμονίδης, έκανε λόγο για ατομικισμό και ιδιοτέλεια, ενώ επισήμανε ότι «οι καθηγητές πανεπιστημίου δεν είναι από τις φτωχότερες κοινωνικές ομάδες για να ευνοούνται» και καταλήγει ότι «το πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιοκτησία των καθηγητών του για να κάνουν ό,τι θέλουν». Επιτίθεται στον πρύτανη και την ηγεσία του ιδρύματος μιλώντας για «κατήφορο».

Αντίστοιχα ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων προειδοποίησε ότι δεν θα αφήσουν το Πανεπιστήμιο να αποτελέσει θύμα οικογενειακών αντιλήψεων και ευνοιοκρατίας.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι στην παιδεία έχουν όλοι το ίδιο δικαίωμα. Υπάρχουν γονείς με χαμηλότερο εισόδημα το μήνα που καταφέρνουν με πολλές θυσίες να σπουδάσουν τα παιδιά τους για ένα καλύτερο αύριο. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η χώρα του «μέσου» και του «κονέ».

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Neopolis Team