ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πανεπιστημιακό Άσυλο: Η Υπουργός εξετάζει την είσοδο των φοιτητών με κάρτα!

Η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της για το μέλλον της Παιδείας, αναφέρθηκε και στο πανεπιστημιακό άσυλο κάνοντας λόγο για αποκατάσταση της πραγματικής έννοιας του ασύλου και εξήγησε πλήρως τι μέλλει γενέσθαι στα Πανεπιστήμια. Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως μίλησε στο Πρώτο Θέμα και αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα, το σχέδιο δηλαδή της κυβέρνησης για κατάργηση του πανεπιστημιακού […]

Neopolis Team

29 Ιουλίου, 2019

Η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της για το μέλλον της Παιδείας, αναφέρθηκε και στο πανεπιστημιακό άσυλο κάνοντας λόγο για αποκατάσταση της πραγματικής έννοιας του ασύλου και εξήγησε πλήρως τι μέλλει γενέσθαι στα Πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως μίλησε στο Πρώτο Θέμα και αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα, το σχέδιο δηλαδή της κυβέρνησης για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Εξήγησε λοιπόν πως οι Αρχές θα μπορούν να παρέμβουν όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις, όπως συμβαίνει σε κάθε δημόσιο χώρο, ενώ τόνισε πως «δεν νοείται το πανεπιστήμιο να είναι καταφύγιο για όσους τελούν αξιόποινες πράξεις».

Ανέφερε μάλιστα πως στην αποκατάσταση του ασύλου θα συμβάλλουν και επιμέρους ενέργειες, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων και η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος εισόδου/εξόδου από τους φοιτητές και σε επιμέρους χώρους.

Αυτές βέβαια δεν θα είναι και οι μοναδικές προσπάθειες, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπουργού Παιδείας, θα συζητηθούν επιπλέον ενέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο.

Το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω ενέργειες της κυβέρνησης αλλά και μια σειρά από αλλαγές και παρεμβάσεις, στα οποία δίνει προτεραιότητα το Μέγαρο Μαξίμου, θα κατατεθεί στη Βουλή έως την Τετάρτη.

Για να δούμε…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET