ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πανεπιστήμια: Νέα 48ωρη απεργία καθηγητών κατά του νομοσχεδίου στις 13 και 14 Ιουλίου!

Εξεταστική be like: 👁👄👁

Neopolis Team

9 Ιουλίου, 2022

Νέος γύρος απεργιών από τους πανεπιστημιακούς, αυτή τη φορά 48ωρης διάρκειας. Την περασμένη εβδομάδα Σύλλογοι ανακοίνωσαν προειδοποιητική απεργία σε περίπτωση που το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα (4/7) ή Τρίτη (5/7) όπως ανέφεραν πληροφορίες, πράγμα που έγινε και πλέον η ιδέα της απεργίας βρίσκεται ξανά στο τραπέζι, για τις ημερομηνίες Τετάρτη 13/7 και Πέμπτη 14/7.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) καλεί τους συλλόγους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του νέου νόμου, χαρακτηρίζοντας «αναγκαία την προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή».

Να θυμίσουμε βέβαια ότι βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω εξεταστικής κι αυτή η συνεχής τραμπάλα δε βοηθάει τους φοιτητές να αποδώσουν.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ:

Κινητοποιήσεις ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση»

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, με ομόφωνη απόφασή της, αξιολογώντας την κρισιμότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, και διατηρώντας τη θέση της για μη ψήφιση του νομοσχεδίου,

1) θεωρεί αναγκαία την προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τους συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μέγιστη συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις.

2) καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν από τους συλλόγους τις επόμενες ημέρες.

3) αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για συνεργασία με εκπροσώπους ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ΑΕΙ, φοιτητών, και άλλων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων αυτές τις ημέρες και για τις αντιδράσεις μας την επόμενη περίοδο, που περιλαμβάνουν και την εξέταση ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET