ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Απαιτητική ως προς το χρόνο η Χημεία, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες η Οικονομία!

Τελευταίο μάθημα και φαρμακερό για κάποιους; Θα δείξει.

Neopolis Team

26 Ιουνίου, 2020

Τελευταία ημέρα σήμερα για τους υποψήφιους των φετινών Πανελληνίων, όπου εξετάστηκαν σε Μαθήματα Προσανατολισμού. Οι μαθητές που ακολούθησαν Θετικές Σπουδές και Σπουδές Υγείας κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέματα Χημείας, ενώ εκείνοι που ακολούθησαν Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής, εξετάστηκαν στην Οικονομία.

Υπενθυμίζουμε πως οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών τελείωσαν την Τετάρτη, με το μάθημα της Ιστορίας.

Όσον αφορά τα θέματα της Χημείας, η ΟΕΦΕ σχολίασε πως ήταν απαιτητικά ως προς τον χρόνο διαχείρισης και είχαν αρκετές λεπτομέρειες. Κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης, ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας.

Δείτε τα Θέματα στη Χημεία Προσανατολισμού (νέο σύστημα)

Δείτε τα Θέματα στη Χημεία Προσανατολισμού (παλαιό σύστημα)

Πιο συγκεκριμένα, στο Α’ Θέμα υπήρχαν σημεία που χρειάζονταν ιδιαίτερη προσοχή για την σωστή απάντηση, ενώ στο Β’ Θέμα υπήρχαν ερωτήματα με λεπτομέρειες, όπου για τη σωστή απάντηση, οι υποψήφιοι θα έπρεπε να κατανοήσουν σε βάθος τη θεωρία.

Στο Γ’ Θέμα τα ερωτήματα ήταν σαφή και με μεγάλη έκταση και τέλος το Δ’ Θέμα απαιτούσε λεπτομερείς απαντήσεις με μεγάλη έκταση και παράλληλα με κριτική ικανότητα. Ήταν εμφανής η τάσης να εξεταστεί η Χημεία μέσα από το πρίσμα των βιομηχανικών εφαρμογών.

Δείτε τις Προτεινόμενες Απαντήσεις στη Χημεία Προσανατολισμού

Από την άλλη, η Χημικός και καθηγήτρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, Σταυρούλα Καζάλη, ανέφερε πως δεν ήταν απαιτητικά τα θέματα και πως οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα κατάφεραν να γράψουν καλά. «Τα θέματα δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά, ωστόσο ήταν έξυπνος ο τρόπος με τον οποίο συνδυάστηκαν τα διάφορα κεφάλαια από την ύλη», σημείωσε. Ωστόσο, δήλωσε αντίστοιχα πως για τη λύση των θεμάτων Γ’ και Δ’, οι μαθητές θα έπρεπε να έχουν κατανοήσει καλά την ύλη και να κάνουν σωστή διαχείριση χρόνου.

Τέλος, τα θέματα της Οικονομίας παρουσίαζαν χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και χαρακτηρίζονται βατά, όπως ανέφερε η ομάδα του φροντιστηρίου Μεθοδικό.

Στην πρώτη και δεύτερη ομάδα των θεμάτων, τα ερωτήματα ήταν προσαρμοσμένα στα πλαίσια του σχολικού βιβλίου χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία. Στη τρίτη ομάδα των θεμάτων οι μαθητές εξετάστηκαν σε κλασική άσκηση του 1ου κεφαλαίου με πολύ συγκεκριμένη μεθοδολογία. Στη τέταρτη ομάδα δεν υπήρχε ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά χρειαζόταν προσοχή στην αλγεβρική επεξεργασία των ερωτημάτων.

Σε ίδιο τόνο σχολίασε τα φετινά θέματα και η ΟΕΦΕ: «Οι μαθητές θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν χωρίς προβλήματα στο σύνολο του διαγωνίσματος. Η διατύπωση ήταν απόλυτα κατανοητή και οι αλγεβρικές πράξεις χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Καλύφθηκε πλήρως η ύλη.»

Δείτε τα Θέματα στην Οικονομία Προσανατολισμού (νέο σύστημα)

Δείτε τα Θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (παλαιό σύστημα)

Δείτε τις Προτεινόμενες Απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET