ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: 5 όχι και τόσο δημοφιλή Τμήματα που «κρύβουν» πολλές δυνατότητες!

Ας κοιτάξουμε και λίγο out of the box!

Neopolis Team

10 Ιουνίου, 2022

Σήμερα έκλεισε ο κύκλος των Πανελληνίων για τους περισσότερους μαθητές των ΓΕΛ με τα μαθήματα ΑΟΘ, Ιστορία και Φυσική, και το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Τι σας λέμε τώρα, ε; Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στο άραγμα και την απόλαυση της αίσθησης πως ένα τεράστιο βάρος έφυγε από πάνω σου, αφήνοντάς σε επιτέλους να ανασάνεις! Τα ξέρουμε, τα ξέρουμε. 

Σας δίνουμε λοιπόν το χρόνο σας να νιώσετε αυτό που περιμένατε ένα ολόκληρο έτος, αλλά μην ξεχνάτε ότι σε λίγο καιρό θα κληθείτε να πάρετε κάποιες αποφάσεις. Το μηχανογραφικό μοιάζει εύκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι τόσο. Αυτό κυρίως γιατί έχουμε μάθει να κοιτάμε τις mainstream επιλογές και να παραβλέπουμε άλλες, που πιθανόν να είναι καλύτερες.

Πέρα από τα γνωστά, υπάρχουν πολλά άλλα τμήματα εκεί έξω, τα οποία όσο κι αν «σνομπάρονται», έχουν δυνατότητες να εφοδιάσουν τους φοιτητές τους ακόμα καλύτερα από πιο δημοφιλή που βρίσκουν πάντα μια θέση ψηλά στο μηχανογραφικό λόγω ονομασίας.

Προτού πατήσεις υποβολή λοιπόν, βεβαιώσου ότι έχεις κάνει τη σωστότερη επιλογή για σένα (τονίζουμε το «για σένα»)! Επίσης, τσέκαρε και τα παρακάτω 5 τμήματα που έχουν πολλά να δώσουν, σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Καλαϊτζίδη, Πρόεδρο Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ – AFTER SCHOOL – Μαθηματικός, όπως τα παρουσίασε στο alfavita.gr

1. Αγροτικής Ανάπτυξης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)
& Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Ο απόφοιτος των τμημάτων λογίζεται ως Γεωπόνος-Αγροτοοικονομολόγος. Σκοπός των τμημάτων είναι να καταρτίσουν σπουδαστές στους τομείς των νέων τεχνολογιών και της αγροτικής οικονομίας για την αξιοποίηση του αγροτικού χώρου, ικανών να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις για την ελληνική γεωργία.

2. Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Ένα πολυδιάστατο τμήμα που συνδυάζει με πρωτοτυπία τρεις νευραλγικούς επιστημονικούς τομείς, αυτούς της Πληροφορικής, των Επικοινωνιών και του Πολιτισμού ώστε να παράγει επιστήμονες & επαγγελματίες, ικανούς να ανταποκριθούν στο σύγχρονο ακαδημαϊκό & επιχειρησιακό περιβάλλον για τη μελέτη και εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο πεδίο του Πολιτισμού. Έτσι, μεταφέρει γνώσεις σε πεδία όπως Εικονική Πραγματικότητα, Θεωρία και Σχεδιασμός Ψηφιακών Παιχνιδιών, 3D Graphics, Σκηνοθεσία και Μοντάζ Oπτικοακουστικών Δεδομένων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Διαδραστικός Σχεδιασμός κ.λπ. Τέλος, ο απόφοιτος του τμήματος εντάσσεται στον κλάδο ΠΕ 86 Πληροφορικής όπως ο απόφοιτος από οποιαδήποτε άλλο τμήμα Πληροφορικής των ΑΕΙ.

3. Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως Γεωπόνος. Το τμήμα αποσκοπεί στην κατάρτιση γεωπόνων εξειδικευμένων σε θέματα εγγειοβελτιωτικών έργων, στη διαχείριση υδατικών πόρων, στο γεωργικό – μηχανολογικό εξοπλισμό, στις εφαρμογές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη γεωργία και την αξιοποίηση του γεωργικού περιβάλλοντος γενικότερα. Πρακτικά, υπηρετεί σε μεγάλο βαθμό της ανάγκης ενός σημαντικού τομέα όπου θα αξιοποιηθούν επιτυχώς και οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

4. Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Ο απόφοιτος του τμήματος λογίζεται ως Οικονομολόγος Διοίκησης. Το τμήμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της νέας οικονομίας με σύγχρονες ειδικότητες μηχανικών, εξειδικευμένους στη Χρηματοοικονομική Μηχανική και στη Μηχανική της Διοίκησης, προσφέροντας στον απόφοιτο ένα διεπιστημονικό υπόβαθρο με γνώσεις μηχανικής και οικονομίας.

5. Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος)

Ο απόφοιτος των τμημάτων λογίζεται ως Στέλεχος Logistics. Η Διοίκηση Logistics ορίζεται ως η διαδικασία του σχεδιασμού, υλοποίησης και ελέγχου της αποτελεσματικής ροής και αποθήκευσης προϊόντων, υπηρεσιών από την αρχική παραγγελία μέχρι την τελική παράδοση. Κατά συνέπεια, ο απόφοιτος μπορεί να δραστηριοποιηθεί οπουδήποτε να φέρει εις πέρας την υλοποίηση μελετών προγραμματισμού για την τυποποίηση προϊόντων, τη διασφάλιση ποιότητας, την ανάπτυξη και υλοποίηση μηχανισμών και διαδικασιών παρακολούθησης και ελέγχου ροής υλικών και προϊόντων. Και φυσικά, όλα αυτά με ένα απίστευτο εύρος εφαρμογών από τη ναυτιλία και τα τρόφιμα μέχρι και τους περισσοτέρους κλάδους της σύγχρονης οικονομίας.

Ο κ. Καλαϊτζίδης προσθέτει ακόμα σαν επιπλέον συμβουλή προς τους φετινούς υποψήφιους ότι «πάντοτε ως πρώτιστη αφετηρία στην επιλογή των τμημάτων πρέπει να προτάσσουμε τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα μας. Ωστόσο, απαραίτητο συμπλήρωμα τόσο κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού όσο και στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας, είναι η λεπτομερής διερεύνηση του κάθε τμήματος, του κάθε προγράμματος σπουδών που έχουμε πρόσβαση. Ας μην ξεχνάμε πως κάπου εκεί μπορεί να κρύβεται η καλύτερη δυνατή επιλογή και η αφετηρία μας υποσχόμενης και πετυχημένης ακαδημαϊκής και επαγγελματικής διαδρομής.»

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET