ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Με διπλό σύστημα θα εξεταστούν φέτος οι μαθητές, έρχεται αύξηση και στην ύλη!

Καλή τύχη να ευχηθούμε στους υποψήφιους, θα τη χρειαστούν.

Neopolis Team

3 Φεβρουαρίου, 2020

Εκδόθηκε λίγες ημέρες πριν η εγκύκλιος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και απ΄ότι φαίνεται, για τους φετινούς υποψήφιους θα είναι μια μεταβατική χρονιά αφού θα υπάρξει το δίπλο σύστημα Πανελλαδικών (παλιό και νέο), ενώ από το 2021 έρχονται διαφοροποιήσεις, με την Τράπετα Θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής να είναι από τις πιο βασικές.

Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Θεμάτων θα είναι μια παραλλαγή εκείνης που ίσχυσε το 2015, και οι καθηγητές θα είναι εκείνοι που θα επεξεργαστούν την ποιότητα των θεμάτων που θα καταταχθούν στις ζώνες δυσκολίας. Στα σχέδια του Υπουργείου φαίνεται να είναι και η αύξηση των υποερωτημάτων (με βάση τον βαθμό δυσκολίας), ενώ το νέο σύστημα θα συνδυαστεί με αύξηση της εξεταστέας ύλης. Η κύρια αιτία για τις εν λόγω αλλαγές είναι να περιοριστεί η παπαγαλία στους μαθητές.

Όσον αφορά την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, συζητιέται πολύ έντονα να προσμετράται η επίδοση των μαθητών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, ενώ μελλοντικά θα αναδειχθεί και ως βαθμολογική βάση εισαγωγής ο βαθμός του εθνικού απολυτηρίου, πάλι και από τις τρεις τάξεις.

Για τις φετινές Πανελλήνιες που δεν απέχουν και πάρα πολύ καιρό, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με το νέο σύστημα και οι απόφοιτοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο παλιό και το νέο.

Επιστημονικά Πεδία και Ομάδες Προσανατολισμού

Οι βασικές διαφοροποιήσεις μεταξύ νέου και παλιού συστήματος, είναι ο τρόπος που υπολογίζονται τα μόρια, τα εξεταζόμενα μαθήματα, η εξεταστέα ύλη και το ποσοστό θέσεων. Για τις θέσεις αναμένονται πληροφορίες σύντομα.

Μέσα στον Μάρτιο, θα οριστεί η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής για τις φετινές Πανελλήνιες, στις οποίες οι υποψήφιοι θα επιλέξουν το σύστημα και τα εξεταζόμενα μαθήματα, και εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και καταγραφεί ο αριθμός των υποψηφίων ανά σύστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τον αριθμό εισακτέων ανά σύστημα.

Με το τωρινό σύστημα οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν θέση μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο. Τα προηγούμενα χρόνια για παράδειγμα, ένας υποψήφιος των θετικών σπουδών είχε τη δυνατότητα, εξεταζόμενος με ένα ακόμα μάθημα επιλογής, να διεκδικήσει και ιατρικές σχολές. Αυτό πλέον δεν ισχύει.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET