ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Οι αλλαγές που ισχύουν γύρω από τις φετινές εξετάσεις!

Μερικές γενικές πληροφορίες για το τελικό countdown.

Neopolis Team

23 Μαΐου, 2024

Πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή να τρώτε την 3η φρίκη για σήμερα, καθώς βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από τις Πανελλήνιες. Εμείς θα πούμε για τα τυπικά ότι δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε και θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε το mental breakdown σας. Εξάλλου, την άλλη Παρασκευή τέτοια ώρα θα έχετε κάνει από μόνοι σας τη συνειδητοποίηση ότι δεν ήταν δα τόσο τρομερό αυτό που σας φαινόταν βουνό όλο το χρόνο. Υπομονή μέχρι τότε!

Διανύοντας την περίοδο των επαναλήψεων και της ψυχικής προετοιμασίας αυτή τη στιγμή, ας κοιτάξουμε μερικές πιο γενικές πληροφορίες για τις φετινές Πανελλήνιες, που καλό είναι να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι. Και κυρίως τις αλλαγές που αφορούν τις εξετάσεις και όχι μόνο:

40 τμήματα προχώρησαν σε αλλαγές στους συντελεστές της ΕΒΕ (η λίστα με όλους τους συντελεστές ΕΔΩ). Σε 21 αυξήθηκε ο συντελεστής της ΕΒΕ, σε ένα (την Αρχιτεκτονική ΕΜΠ) μειώθηκαν οι συντελεστές στα σχέδια από 1 σε 0,8 και σε 18 τμήματα μειώθηκαν οι συντελεστές της ΕΒΕ. Η μεγαλύτερη αύξηση συντελεστή υπάρχει στους Πολιτικούς Μηχανικούς του ΑΠΘ από 0,8 σε 1,2. Στα υπόλοιπα τμήματα η αύξηση κυμαίνεται μεταξύ 0,05 – 0,2.

Διάβασε κι αυτό

Πανελλήνιες 2024: Τα τμήματα που βάζουν δύσκολα στους υποψήφιους αυξάνοντας την ΕΒΕ!

Τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (το Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας και το Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών) εντάσσονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Τμήματα μετονομάστηκαν (το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Παν. Κρήτης σε Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Παν. Κρήτης σε Φιλοσοφίας Κρήτης), ενώ άλλα εντάχθηκαν σε περισσότερα του ενός επιστημονικά πεδία, με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους υποψηφίους.

Διάβασε κι αυτό

Πανελλήνιες 2024: Περισσότερες οι θέσεις των εισακτέων – Πώς μοιράζονται ανά τμήμα!

Για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ οι άρρενες υποψήφιοι θα αγωνιστούν στο αγώνισμα των 200 μέτρων και όχι των 400 μέτρων.

Για την εισαγωγή σε 1 από τα 5 Τμήματα Μουσικών Σπουδών ο υποψήφιος πρέπει να ξεπερνάει την ελάχιστη βάση εισαγωγής του τμήματος και του καθενός από τα δύο μουσικά μαθήματα. Τα μόρια υπολογίζονται με διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας σε κάθε μάθημα σε κάθε τμήμα.

Οι ανθρωπιστικές σπουδές έχασαν τα πρωτεία από τους κλάδους Πληροφορικής και Οικονομίας που περιλαμβάνονται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο. Φέτος, το 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται να επιλέξουν πάνω από το 1/3 των υποψηφίων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET