ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνιες 2017 | Διαβάστε ό,τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι του 10%.

Οι υποψήφιοι του 10% είναι μία ειδική κατηγορία υποψηφίων των Πανελλήνιων Εξετάσεων καθώς αφενός δεν εξετάζονται όπως οι υπόλοιποι αφετέρου ανταγωνίζονται μεταξύ τους για λιγότερες θέσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πάμε να δούμε όμως, τι πρέπει να ξέρουν όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία! Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, […]

Default avatar

Guest Author

9 Μαΐου, 2017

Οι υποψήφιοι του 10% είναι μία ειδική κατηγορία υποψηφίων των Πανελλήνιων Εξετάσεων καθώς αφενός δεν εξετάζονται όπως οι υπόλοιποι αφετέρου ανταγωνίζονται μεταξύ τους για λιγότερες θέσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πάμε να δούμε όμως, τι πρέπει να ξέρουν όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία!

  • Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, είναι ευνόητο ότι δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.
  • Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών και τελικά δεν θα προσέλθουν σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα:

α) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης-δήλωσης και

β) μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

  • Υπενθυμίζεται ότι με την την πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη για το 10%, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 13 του Νόμου 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄), σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του 10%:
  1. ισχύει για 2 έτη μετά την τελευταία εξέταση με ποσοστά 60%-40% (για το 1ο έτος και το 2ο έτος αντίστοιχα),
  2. ασκείται μόνο από όσους έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ ή των Ημερήσιων ΕΠΑΛ
  3. και δεν αφορά τους υποψηφίους που με τις εξετάσεις τους διεκδίκησαν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων (πχ. δεν δίνεται 10% για τις θέσεις των Πανεπιστημίων που διεκδικούν οι υποψήφιοι με τα Ημερήσια ΕΠΑΛ).

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET