ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνιες 2017 | Δείτε τις εκτιμήσεις για τις βάσεις όλων των επιστημονικών πεδίων.

Καθώς βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων 2017 και το άγχος των υποψηφίων έχει κορυφωθεί, ο «Ελεύθερος Τύπος» αποφάσισε να δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις των βασέων για φέτος με βάση των αριθμών των υποψηφίων αλλά και τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων χρόνων. Πάμε να δούμε αναλυτικά κάθε επιστημονικό πεδίο! 1ο Επιστημονικό Πεδίο: […]

Default avatar

Guest Author

26 Μαΐου, 2017

Καθώς βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων 2017 και το άγχος των υποψηφίων έχει κορυφωθεί, ο «Ελεύθερος Τύπος» αποφάσισε να δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις των βασέων για φέτος με βάση των αριθμών των υποψηφίων αλλά και τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων χρόνων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά κάθε επιστημονικό πεδίο!


1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές Σπουδές.

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες σχολές του εν λόγω πεδίου θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με εξαίρεση ίσως την Νομική Θεσσαλονίκης η οποία πιθανότατα να περάσει το φράγμα του 18, καθώς έχασε 20 θέσεις. Η Νομική Αθήνας από την άλλη που πέρυσι είχε 18.229 προβλέπεται να μένει στα ίδια επίπεδα αφού έχασε μόλις 10 θέσεις ενώ μείωση της βάσης περιμένουμε στην Νομική Κομοτηνής που αυξήθηκαν οι θέσεις κατά 20. Η Αγγλική Φιλολογία θα μείνει στα ίδια επίπεδα ενώ η αγαπημένη στους υποψηφίους αυτού του πεδίου, Ψυχολογία, δεν προβλέπεται να περάσει το 17.300.


2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

Οι περσινές μεγάλες αντιθέσεις στις σχολές του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου αναμένεται να διατηρηθούν και φέτος με τους υποψηφίους να παλεύουν για μία θέση στα ελληνικά αμφιθέατρα, καθώς είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός των εισακτέων.

Παρ’ όλα αυτά, η μάχη στις δημοφιλείς σχολές θα είναι ακόμα μια φορά σκληρή. Οι αρχιτεκτονικές σχολές πολύ πιθανόν να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο, με αυτή του ΕΜΠ να ξεπερνάει τα 20.000 μόρια, μιας και χάνει 15 θέσεις και φτάνει τις 95. Το ίδιο ισχύει και για την Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ, όπου αναμένεται αύξηση. Στους Ηλεκτρολόγους και Μηχανολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ αναμένεται σταθερή ή μικρή αύξηση από τις περσινές βάσεις που ήταν 18.628 μόρια και 18.467 αντίστοιχα. Η «μάχη» φέτος στις πολυτεχνικές σχολές μεταφέρεται και στα περιφερειακά τμήματα, όπου οι βάσεις πέρσι έφτασαν τα 15.500 μόρια. Δύσκολα θα είναι τα πράγματα για όσους ενδιαφέρονται για το Μαθηματικό ΕΚΠΑ. 


3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας.

Το μοναδικό επιστημονικό πεδίο χωρίς κανένα τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ με μόρια κάτω της βάσης θα συνεχίσει και φέτος να αποτελεί το πιο σκληρό πεδίο μάχης. Οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης αναμένονται στα 19.000 μόρια με απώλεια 50 συνολικά θέσεων. Αυξητική τάση θα παρουσιάσουν και οι υπόλοιπες Ιατρικές (Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Πάτρας, Κρήτης και Θράκης), με τη χαμηλότερη βάση πέρσι να μην πέφτει κάτω από τα 18.648 μόρια. Οι Φαρμακευτικές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 18.500 μόρια χάνοντας γύρω στις 10-15 θέσεις, ενώ μικρή αύξηση θα σημειωθεί και στα τμήματα Βιολογίας. Αντίστοιχα, άνοδος θα υπάρξει σε τμήματα ΤΕΙ Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, καθώς έχασαν 15 θέσεις φέτος και η περσινή βάση χτύπησε υψηλά επίπεδα με πάνω από 16.000 μόρια. Οι Γεωπονικές, που πέρσι πέτυχαν αύξηση ακόμα και 2.000 μορίων, θα παραμείνουν στα νέα υψηλά τους επίπεδα με 15.500 έως και 17.500 μόρια.


4ο Επιστημονικό Πεδίο: Παιδαγωγικά.

Αρκετά αυξητική πορεία αναμένουμε φέτος στις Παιδαγωγικές Σχολές της χώρας καθώς αυξάνονται όλο και περισσότεροι οι υποψήφιοι που τις επιλέγουν. Με περσινές βάσεις που κινήθηκαν από 14.670 μόρια έως και 8.368 μόρια, οι σχολές στα κεντρικά Ιδρύματα πολύ πιθανόν να συγκρατήσουν τις βάσεις τους, με τις περιφερειακές που σημείωσαν τη μεγάλη κάθοδο με μόρια κάτω από τη βάση να παίρνουν κι άλλο την κατηφόρα με τη διεύρυνση των θέσεων από το φετινό αριθμό εισακτέων.


5ο Επιστημονικό Πεδίο: Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στις παλαιότερες επιδόσεις του στα μόρια εισαγωγής αναμένεται να επανακάμψει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιας και η μείωση των εισακτέων σε όλες τις σχολές του ίσως και να επανακτήσει την περσινή του απώλεια ακόμα και 600 μορίων που σημείωσε. Οι σχολές Πληροφορικής σημειώνουν μικρή πτώση στους εισακτέους στα κεντρικά Ιδρύματα, που ίσως ανεβάσει τις βάσεις 2017,οι οποίες πέρσι είχαν ταβάνι τα 16.039 μόρια.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET