Το σάντουιτς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά μεταξύ των φοιτητών τόσο για τη γρήγορη προετοιμασία του ανά πάσα στιγμή, όσο και για τη νοστιμιά του. Και το πιο σημαντικό, σε χορταίνει! Ωστόσο, εάν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, έχω να σου προτείνω ένα συνδυασμό συστατικών που ξεφεύγει εντελώς του κλασικού τυρί – ζαμπόν – ντομάτα. Και πιστεύω πως στο τέλος θα με θυμηθείς!
Σίγουρα δεν μπορείς να βάλεις με το νου σου πόση ισορροπία γεύσεων χωράει αυτό το γρήγορο πιάτο. Το μυστικό συστατικό του: η μελιτζάνα, η οποία φαντάζει κάπως ξένη συνήθεια στον ουρανίσκο του Έλληνα, κάτι που δεν συμβαίνει στα ιταλικά δεδομένα. Όσο λοιπόν κι αν σου φαίνεται παράξενη η παρουσία μιας …μελιτζάνας στο σάντουιτς σου, στην πραγματικότητα θα είναι ό,τι πιο αυθεντικά μεσογειακό έχεις φάει ποτέ σου και κάτι μου λέει πως θα γίνει και δική σου συνήθεια.
Υλικά (για ένα σάντουιτς):
- 1 ψωμάκι ciabatta ή ό,τι άλλο σου αρέσει σε ψωμάκι
- 1 φέτα μοτσαρέλα
- 2-3 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
- 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 μελιτζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Προαιρετικά υλικά:
- λίγη τριμμένη παρμεζάνα
- μια φέτα μορταδέλα ή πεπερόνι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τη μελιτζάνα την οποία πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ κι από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Παράλληλα κόβουμε οριζόντια το ψωμάκι μας και τοποθετούμε πάνω τη μοτσαρέλα, την ντομάτα (αφού της ρίξουμε λίγο αλάτι και πιπέρι πρώτα) και τον φρέσκο βασιλικό.
Τέλος, προσθέτουμε και τη μελιτζάνα μας και συμπληρώνουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Tip: Με το συγκεκριμένο σάντουιτς, εναλλακτικά ταιριάζει πολύ η σάλτσα pesto. Σε περίπτωση που έχουμε έτοιμη, αλείφουμε το ψωμάκι μας.