ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Κατάληψη στο Βιολογικό για καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση!

«Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία» δηλώνει ο πρύτανης.

Neopolis Team

9 Μαρτίου, 2023

Οι περισσότερες καταλήψεις αυτό τον καιρό γίνονται στο όνομα των νεκρών των Τεμπών. Φοιτητές αδειάζουν τα αμφιθέατρα, κλείνουν τις σχολές τους και βγαίνουν στους δρόμους να φωνάξουν για την απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης.

Ωστόσο, εν μέσω ενός ούτως ή άλλως βεβαρημένου κλίματος, το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησε σε κατάληψη για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή, καταγγέλλοντας συγκάλυψη. Το περιστατικό είχε φτάσει στα αυτιά του Πρύτανη, Χρήστου Μπούρα, πριν ενάμιση χρόνο, με τον καθηγητή να παραμένει μέχρι σήμερα στο πανεπιστήμιο, αφού όπως υποστηρίζει ο πρώτος, δεν έχει αποδειχθεί καμία από τις κατηγορίες. Οι φοιτητές από την άλλη, κατηγορούν τη διοίκηση για συγκάλυψη και απαιτούν άμεση απομάκρυνση.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης στο thebest.gr: «Πριν από ενάμιση χρόνο μία κυρία η οποία δεν είχε πλέον καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο ήρθε και μου κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή. Είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές, είχε πάρει διδακτορικό και εργαζόταν στο εξωτερικό. Τη ρώτησα αν είχε ενημερώσει τις δικαστικές αρχές και μου απάντησε πως όχι. Έστειλα την καταγγελία στον εισαγγελέα και διέταξα και ΕΔΕ στην οποία συμμετείχαν έγκριτοι συνάδελφοι, και γυναίκα».

Δε διαπιστώθηκε σεξουαλική παρενόχληση, διαπιστώθηκε κάτι άλλο, όχι όμως σεξουαλική παρενόχληση. Πήγα την ΕΔΕ στον εισαγγελέα, ο οποίος για δικούς του λόγους έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Στη συνέχεια εμφανίστηκε άλλη φοιτήτρια που ζητούσε διαγραφή καταγγέλλοντας πάλι σεξουαλική παρενόχληση. Πάλι έστειλα την καταγγελία στον εισαγγελέα και διέταξα ΕΔΕ πάλι. Ξανά δεν αποδείχθηκε τίποτα.

Ο ίδιος καταδικάζει την κατάληψη και την κατονομασία του καθηγητή, από τη στιγμή που δεν έχει αποδειχθεί κάτι. «Εγώ λέω πως αν αποδειχθεί σεξουαλική παρενόχληση θα είναι βαρύς ο πέλεκυς. Έχω καλέσει τους φοιτητές να συνομιλήσουμε, δε συνομιλούν. Πώς είναι δυνατόν ένας πρύτανης να απομακρύνει κάποιον όταν δεν υπάρχουν στοιχεία. Γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος από την πλευρά του, Στέφανος Νταϊλιάνης, δήλωσε στο thebest.gr:

Θα δούμε πώς θα το χειριστούμε, δεν έχουμε την απαραίτητη ενημέρωση από τη διοίκηση σε σχέση με το πόρισμα για νομικούς λόγους. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση για να προχωρήσουμε, είμαστε συνέχεια σε επαφή με τους φοιτητές. Δεν μπορώ να κρίνω αν δικαίως ή όχι κάνουν αυτές τις κινητοποιήσεις. Δεν μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις ή να κάνουμε κάτι για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των φοιτητών. Η εξεταστική ολοκληρώθηκε, το εξάμηνο έχει ξεκινήσει και θα κάνουμε τα πάντα για να μη χαθεί προς όφελος των φοιτητών.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET