ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Κρήτης: Τα έκτακτα μέτρα αναβάλλουν τη δια ζώσης εξεταστική στα τμήματα του Ηρακλείου!

Ενώ ένας ακόμη φοιτητής που συμμετείχε στις γραπτές εξετάσεις, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό!

Neopolis Team

1 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνεχίζεται η άσχημη εξέλιξη της εξεταστικής του Παν/μίου Κρήτης, αφού το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στο Τμήμα Φυσικής δεν ήταν και το τελευταίο, ενώ παράλληλα, η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο οδήγησε σε αναβολή εξεταστικής μέχρι τις 14/09/2020. Αν συνεχιστεί αυτό για τον υπόλοιπο Σεπτέμβρη, με δια ζώσης εξετάσεις να αναβάλλονται συνεχώς, φυσικό κι επόμενο η κατάσταση να αποπροσανατολίσει τους φοιτητές και να έχουμε άλλη μία αποτυχημένη εξεταστική περίοδο. Να πούμε ότι δεν το περιμέναμε, θα είναι ψέματα… 

Αρχικά, να σημειώσουμε ότι στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών βρέθηκε άλλος ένας φοιτητής θετικός στον κορωνοϊό, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε σε γραπτές εξετάσεις της σχολής την περασμένη Τετάρτη. Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι νοσεί, ενώ ο Πρόεδρος του τμήματος ενημέρωσε πως έχει πολύ ήπια συμπτώματα και πως οι Υγειονομικές και Πρυτανικές αρχές ενημερώθηκαν εγκαίρως, με τα απαραίτητα μέτρα να λαμβάνονται άμεσα.

Ειδικότερα, δήλωσε ο Πρόεδρος Άγγελος Μπίλας:

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τελική εξέταση στην οποία συμμετείχε ο φοιτητής, όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακολουθήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί απολύμανση χώρων του κτιρίου αύριο, Δευτέρα 31/8, το πρωί. Το κτίριο θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες του μετά τις 9:00 το πρωί. Κατά τα λοιπά (πρόγραμμα εξετάσεων, κλπ) δεν θα υπάρξει αλλαγή στη λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών. Το περιστατικό αυτό δείχνει ότι ο COVID-19 μας αφορά όλους και ότι όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα ασφαλείας (χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή χεριών) πρέπει να τηρούνται πάντα, παντού και σχολαστικά. Παρακαλώ για την συνεργασία όλων μας ώστε να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Κι ενώ η εξεταστική θα συνεχιζόταν κανονικά ύστερα από το περιστατικό, τα έκτακτα μέτρα που έχουν παρθεί στο Ηράκλειο Κρήτης και τα οποία απαγορεύουν συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, οδήγησαν τόσο το Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και το ΕΛΜΕΠΑ, να ανακοινώσουν την αναβολή της.

Το πρώτο, συγκεκριμένα, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι αναβάλλεται η δια ζώσης εξεταστική από την 1/09 μέχρι τις 14/09, ενώ το δεύτερο έκανε γνωστό πως η εξεταστική του αναβάλλεται για τις ημερομηνίες 1/09 και 2/09, με νεότερες αποφάσεις και ενημερώσεις να ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET