ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΑΚ: Καθηγητές έκαναν εξετάσεις σε εκκλησία, προκάλεσαν την οργή του… ΦΣ!

Λογικά μετά έδιναν και καφέ της παρηγοριάς για όσους κόπηκαν…

Neopolis Team

13 Φεβρουαρίου, 2024

Η εξεταστική είναι μια περίοδος που στρέφεσαι στα θεία, για τη βοήθεια που δε θα καταφέρει κανένας θνητός ή επίγειο μέσο να σου προσφέρει. Η εξεταστική σε κάνει Μπαρτζώκα, αλλά από την ανάποδη.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λοιπόν συμμερίστηκε την επαφή αυτή των φοιτητών με τη θρησκεία εν μέσω εξεταστικής και αποφάσισε να τους φέρει κοντά στον οίκο του Θεού. Για τους φοιτητές του δουλεύει. Εκείνοι βέβαια δεν πήραν πολύ θερμά την ιδέα να δώσουν μάθημα σε πνευματικά κέντρα εκκλησιών, και ίσως φταίει που είναι οι χώροι όπου γίνονται οι μαζώξεις μετά από κηδείες και μνημόσυνα. Ήταν κάποιου είδους υπονοούμενο από πλευράς ΠΑΜΑΚ; Τύπου «RIP στην προσπάθειά σας να περάσετε το μάθημα»; 

Αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που ο φοιτητικός σύλλογος του ΠΑΜΑΚ αντέδρασε. Ο ίδιος καταγγέλει συγκεκριμένα πως είναι παράνομη η διεξαγωγή εξετάσεων εκτός χώρων του ιδρύματος, ενώ επίσης τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό υποτιμάται η προσπάθεια που γίνεται μέσω καταλήψεων. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, έγινε παρέμβαση από τον σύλλογο σε εξέταση μαθήματος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης που πραγματοποιούνταν χθες (12/2) στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Θεράποντα, μεταφέροντας την απόφασή του που τάσσεται κατά της εξεταστικής εν μέσω κατάληψης, καθώς θεωρούν ότι αποτελεί μηχανισμό καταστολής του αγώνα τους και εντέλει ματαίωσαν τις εξετάσεις.

Ολόκληρη η απόφαση του ΦΣ:

Όργιο παρανομιών γίνεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. «Πρόθυμοι» διδάσκοντες, που δεν τιμούν το έργο τους και τον ακαδημαϊκό τους ρόλο, ειδικά μετά την κατάπτυστη απόφαση της Συγκλήτου -που συντασσόμενη με τα «εντέλλεσθε» Πιερρακάκη «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την κατάληψη των πανεπιστημιακών χώρων, ως εκδήλωση απάδουσα στις δημοκρατικές παραδόσεις της Ελληνικής Πολιτείας» (σ.σ. φαίνεται οι πανεπιστημιακοί «ξέχασαν» την κατάληψη της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973!)-, διενεργούν εξετάσεις διά ζώσης σε πνευματικά κέντρα εκκλησιών (εκεί, δηλαδή που προσφέρεται ο καφές για τις κηδείες και τα μνημόσυνα), σε αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής, κ.λπ. Ο απόλυτος εξευτελισμός δηλαδή.

Σήμερα 12/2/ 2024, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τον φοιτητικό σύλλογο του ΠΑΜΑΚ σε εξέταση μαθήματος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης δια ζώσης στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Θεράποντα. Οι φοιτητές μετέφεραν την απόφαση του ΦΣ ΠΑΜΑΚ σύμφωνα με την οποία τάσσονται κατά του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις και κατά της εξεταστικής εν μέσω κατάληψης γιατί θεωρούν ότι αποτελεί μηχανισμό καταστολής του αγώνα τους.

Επιπλέον, οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η διενέργεια εξεταστικής σε χώρους εκτός ΠΑΜΑΚ είναι παράνομη.

Η δυναμική παρέμβαση των φοιτητών οδήγησε σε ματαίωση των εξετάσεων.

Η ενέργειά τους ας γίνει παράδειγμα για όλους τους αγωνιζόμενους φοιτητές και μάθημα για όλους τους «πρόθυμους» πανεπιστημιακούς.

Υ.Γ.: Η διενέργεια εξετάσεων σε χώρους εκκλησιών και τέχνης, αποδεικνύει ότι οι μηχανισμοί του ιερατείου και της προβολής έργων μουσικής τέχνης, με αναφορά στην μπουρζουαζία ώστε να εξασφαλίζεται η πολιτιστική της τέρψη και το «φαίνεσθαι» του πολιτιστικού της προσώπου, είναι στρατευμένοι απόλυτα στις αντιδραστικές και αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET