ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ καινοτομεί και εγκαθιστά μόνιμους σταθμούς ΕΚΑΒ στις Πανεπιστημιουπόλεις του!

Χρειάζονται και τέτοιες πρωτοβουλίες.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

5 Οκτωβρίου, 2020

Τα ‘χουμε ξαναπεί, η χρονιά που μας περιμένει είναι ιδιαίτερη από πολλές απόψεις. Συνεχώς όμως προστίθενται νέοι λόγοι να την αποκαλούμε έτσι, όπως η νέα συνεργασία ΠΑΔΑ – ΕΚΑΒ

Η ύπαρξη ασθενοφόρων έξω από τους χώρους των πανεπιστημίων δεν είναι μια εικόνα που την είχαμε φανταστεί, αλλά τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, κατά τη διάρκεια κάποιου μαθήματος στην εξεταστική όπου ανακαλύπτουμε ότι δεν ξέρουμε να απαντήσουμε ούτε μισό ερώτημα, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να (μας) περιμένει απ’ έξω ένα ασθενοφόρο.

Μιλάμε για μια πρωτοβουλία του ΠΑΔΑ, η οποία εξασφαλίζει την 24ωρη παρουσία διασωστών του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και μηχανές άμεσης επέμβασης, με σκοπό την εξυπηρέτηση τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει να κάνει με τον κορωνοϊό, σίγουρα όμως η κατάσταση που διανύουμε ήταν μια αφορμή να προχωρήσει γρηγορότερα αυτή η σκέψη, σε περίπτωση που ήδη προϋπήρχε.

Οι σταθμοί αυτοί λοιπόν, βρίσκονται στις Πανεπιστημιουπόλεις Άλσους Αιγάλεω και Αρχαίου Ελαιώνα, ενώ η παράδοσή τους έγινε από τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ, Καθηγητή κ. Παναγιώτη Ε. Καλδή στη διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα στους κ.κ Νικόλαο Π. Παπαευσταθίου Πρόεδρο ΕΚΑΒ, Παναγιώτη Κουτσουμπέλη Αντιπρόεδρο ΕΚΑΒ και Μαθιόπουλο Γεώργιο Πρόεδρο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Στην τελετή βρέθηκε και ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία αυτή και κάλεσε κι άλλα Ιδρύματα να προβούν σε κάτι αντίστοιχο.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET