ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Όχι» στην μείωση των εισακτέων λέει ο Υπουργός Παιδείας.

Σε δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, κ.Γαβρόγλου για το πενταετές σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης των Πανεπιστημίων που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, υπογράμμισε και την άρνηση του στην μείωση των εισακτέων στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.  Αναλυτικότερα, δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του: «Τα πανεπιστήμια πρέπει να δέχονται τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν» είπε στο ΑΠΕ ο κ. Γαβρόγλου, […]

Default avatar

Guest Author

5 Φεβρουαρίου, 2017

Σε δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, κ.Γαβρόγλου για το πενταετές σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης των Πανεπιστημίων που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, υπογράμμισε και την άρνηση του στην μείωση των εισακτέων στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. 

Αναλυτικότερα, δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του:

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να δέχονται τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν» είπε στο ΑΠΕ ο κ. Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι ο μικρότερος αριθμός φοιτητών δεν είναι κριτήριο ακαδημαϊκότητας. Ο υπουργός είπε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός και συμπλήρωσε: «Οι εκπαιδευτικοί θεσμοί της χώρας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και οφείλουμε να το εκτιμήσουμε». Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ δήλωσε: «Υπογράψαμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δάνεια με εξαιρετικούς όρους στο επιτόκιο και αποπληρωμή σε 20 χρόνια. Το ύψος των δανείων αγγίζει τα 180 εκ. ευρώ και αφορά 9 πανεπιστήμια, με ώριμα έργα, εκ των οποίων ορισμένα έχουν ήδη αρχίσει. Θέλουμε μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, να παρουσιάσουμε 5ετές σχέδιο αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του και τη συνεργασία με τους πρυτάνεις απάντησε: «Δεν αρνήθηκα να συναντήσω κανέναν, έχω ήδη δει δύο πρυτάνεις και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα […]. Τα πανεπιστήμια και το υπουργείο χρόνια τώρα έχουμε μια συγκρουσιακή συνύπαρξη». Ο υπουργός υπογράμμισε ότι συζητήσεις και συναντήσεις γίνονται και με τους κοσμήτορες και με τους προέδρους των τμημάτων και διετκρίνισε: «Αν θέλει, για παράδειγμα, να δει κάποιος τα προβλήματα των φυσικομαθηματικών σχολών, θα πρέπει η συνάντηση να γίνει με τους κοσμήτορες. Εμείς κάνουμε συστηματικά τέτοιες επαφές και θα ήθελα να πω ότι με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι τα προβλήματα μεταξύ μας είναι πολύ λίγα».

Σχετικά με τις προσλήψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ, είπε ότι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών θα ανακοινωθούν, αλλά -όπως εξήγησε και στο προεδρείο της ΟΛΜΕ- εκείνο που προκρίνεται από το υπουργείο ως λύση, είναι να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία με τον περσινό τρόπο και παράλληλα να προχωρά το ΑΣΕΠ τη διαδικασία για τις προσλήψεις. Ο κ. Γαβρόγλου διευκρίνισε ότι το πρόβλημα είναι τεχνικό, αφού το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να διαχειριστεί τις αιτήσεις που ενδέχεται να αγγίξουν και τις 100.000. «Πρέπει, ωστόσο, να συνεννοηθούμε όλοι για το σύστημα προσλήψεων. Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των νέων καθηγητών και των αναπληρωτών που έχουν δώσει τη ζωή τους στα σχολεία» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη θεματική εβδομάδα, ο κ. Γαβρόγλου σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε, το βρίσκω αστείο». Εξήγησε ότι η θεματική εβδομάδα θα εξετάσει θέματα διατροφής, εθισμού (ναρκωτικά, νέες τεχνολογίες) και έμφυλες σχέσεις (ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες και ενδοοικογενειακή βία). «Το υλικό, που θα δοθεί στους γονείς, περιέχει και το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Κοιτάξτε, οικογένειες έχουν διαλυθεί, γιατί δεν μπορούν να χειριστούν το θέμα. Εμείς δεν λέμε να υιοθετηθεί η μια ή η άλλη άποψη. Αλλά είναι αντιδράσεις για να γίνονται αντιδράσεις» είπε ο κ. Γαβρόγλου και κατέληξε: «Άκουσα των Αρχιεπίσκοπο μετά τη λειτουργία των Τριών Ιεραρχών, είπε ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι είδους οικογένεια και τι είδους παρτίδα θέλει να φτιάξει. Αυτή η δήλωση με καλύπτει».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση δήλωσε απελπισμένος ως προς το επίπεδο των διαπραγματευτών. «Δεν γίνεται να συμφωνήσουμε στο Α και μετά να αποδομούν το Α και να ζητούν το Β και το Γ […] δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε, δεν μπορούνε μέσα στην ΕΕ να γίνονται καουμπόιδες, αυτά γίνονταν τον 19ο αιώνα… Δεν μπορεί μονά ζυγά η Ελλάδα να χάνει, καμία χώρα δεν μπορεί συνέχεια να χάνει» υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET