ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 λόγοι που όταν τσακώνεσαι με τη σχέση σου, καταλήγετε να κάνετε το καλύτερο σεξ!

Όλα στο κόκκινο!

Mademoisex

20 Μαρτίου, 2021

Ζευγάρι αρχίζει να τσακώνεται άσχημα, οι τόνοι ανεβαίνουν και ξαφνικά ο ένας σύντροφος αρπάζει τον άλλον, τον φιλάει παθιασμένα και καταλήγουν να κάνουν καυτό σεξ. Το γνωστό σεξ της συμφιλίωσης. Κατά πάσα πιθανότητα το παραπάνω στόρι σου θυμίζει σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ, όμως είναι κάτι που συμβαίνει και στην πραγματικότητα ανάμεσα στα ζευγάρια.

Αν έχεις κάνει σεξ μετά από τσακωμό, ξέρεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω. Είναι όλα τόσο έντονα εκείνη την ώρα, που δε σ’ ενδιαφέρει καν ο λόγος που ξεκίνησε η φασαρία, παρά μόνο να «καβαλήσεις» τον/τη σύντροφό σου και να του δώσετε να καταλάβει.

Το θέμα είναι γιατί μας διεγείρει τόσο ένας καυγάς, μιας και πάνω στα νεύρα μας θα περίμενε κανείς να θέλουμε να απομακρυνθούμε από τον άλλο παρά να του ορμήξουμε. Η επιστήμη όμως έχει τις δικές της απαντήσεις, γιατί ναι, εξηγείται κι επιστημονικά αυτή η σεξουαλική έκρηξη της στιγμής.

Αυτοί είναι οι λόγοι που το σεξ μετά από ένα καβγά είναι τόσο καλό:

#1 Ορμόνες, ορμόνες παντού

Τα πάντα είναι «χημεία» και εξηγώ αμέσως τι εννοώ. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες διαθέτουμε πολλές ορμόνες. Πάνω στον τσακωμό, βρίσκονται σε υπερδιέγερση οι ίδιες ορμόνες τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, όπως η τεστοστερόνη, η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη. Η τελευταία λοιπόν προκαλεί την ανάγκη για σωματική επαφή, η οποία μέσα από τον οργασμό οδηγεί στην απελευθέρωση σεροτονίνης, ντοπαμίνης και οξυτοκίνης (η ορμόνη της αγάπης), που συνδέονται με τη χαλάρωση, την ευχαρίστηση και κυρίως την απομάκρυνση του στρες. Γι’ αυτό λοιπόν το σεξ μετά από ένα τσακωμό, φαντάζει τόσο καλή ιδέα

#2 Είναι ένας τρόπος να πεις «συγγνώμη»

Επειδή είσαι πολύ εγωιστής/εγωίστρια για να το πεις, προτιμάς να το δείξεις στον άλλο. Πράγματι, το σεξ μετά από ένα καβγά είναι ένας ιδανικός τρόπος να συμφιλιωθεί το ζευγάρι, γιατί μπορεί να μη λες τη λέξη «συγγνώμη», αλλά και μόνο που βρίσκεστε μαζί στο κρεβάτι, σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα, αρκεί. Είναι αυτή η φάση που προτιμάς να δείξεις πράγματα στον άλλο με τις πράξεις σου, μιας και τα λόγια δύσκολα σου βγαίνουν. Δεν είναι κακό να μην πεις «συγγνώμη» λοιπόν, αρκεί τουλάχιστον να τη δείξεις και φυσικά να μη σου γίνει συνήθεια. Να θεωρείς δηλαδή ότι με το σεξ ντε και καλά λύνονται όλα. Γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

#3 Αγάπη και θυμός γίνονται ένα

Στο σεξ μετά τον καβγά υπάρχουν συνήθως ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία σε τρελαίνει το πάθος και η αγάπη που νιώθεις για τον άλλο και από την άλλη, έχοντας στο μυαλό του το λόγο που τσακωθήκατε, σου βγαίνουν νεύρα και θυμός και θες να του/της ανοίξεις το κεφάλι στα δύο. Ε, το σεξ έρχεται ως ενδιάμεση λύση για να αποτρέψει τον παραπάνω θυμό, να χαλαρώσει τα νεύρα και να βγάλει στην επιφάνεια τα δυνατά συναισθήματα που ενώνουν εσάς τους δύο και φαίνονται σε κάτι τέτοιες δύσκολες στιγμές.

#4 Θέλει ο ένας να επιβληθεί στον άλλο

Ακριβώς επειδή η αέναη σχέση ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα είναι ποιος θα καταφέρει να επιβληθεί στον άλλο, μετά το τσακωμό είναι η ιδανική στιγμή να ανοίξετε τα χαρτιά σας στο κρεβάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι το πάθος πέρα από την ερωτική χροιά που έχει, σημαίνει επίσης να προκαλείς πόνο στον άλλο, να τον κάνεις να υποφέρει. Ακριβώς επειδή έχεις στο μυαλό σου τον τσακωμό σας, το σεξ που θα ακολουθήσει, πέρα από ένα διάλειμμα ευχαρίστησης, θα είναι και μία προσπάθεια να επιβληθείς, να κερδίσεις χώρο, να δείξεις ότι εσύ έχεις τα ηνία της σχέσης. Ποιος θα κερδίσει άραγε σε αυτή την αναμέτρηση;

#5 Έτσι είμαστε φτιαγμένοι

Η φύση του ανθρώπου είναι από αρχαιοτάτων χρόνων έτσι φτιαγμένη, ώστε να εντοπίζει και να μένει μακριά από τον κίνδυνο. Όταν οι άνθρωποι νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε, βγαίνουν στην επιφάνεια τα πιο ζωώδη ένστικτά μας. Ένας τσακωμός λοιπόν φαντάζει κίνδυνος για μία σχέση. Όταν τσακώνεσαι, φοβάσαι ότι η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαστεί και να φτάσει στο χωρισμό. Ε, ακριβώς σε εκείνο το σημείο, σου βγαίνει η ζωώδης διάθεση. Για να αντιμετωπίσεις τη δύσκολη κατάσταση, αποφασίζεις να κάνεις σεξ. Να βάλεις στην άκρη τα αρνητικά συναισθήματα και να πάρεις αλλά και να δώσεις χαρά και ευχαρίστηση.

Σίγουρα πάντως το makeup sex, από τη στιγμή που τα πράγματα βελτιώνονται μετά από αυτό, είναι καλό και να συνεχίσετε να το κάνετε!

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET